kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ŞÜKRÜ KIZILOT(skizilot@sabah.com.tr )


Ceket yakma vergisi

İstanbul'un gözde eğlence mekanları, yaz-kış demeden dolup taşıyor. Benzer durum, yazın Bodrum gibi hareketli tatil yörelerinde de sözkonusu. Nüfusumuzun 10 milyonluk kesimini oluşturan zengin tabaka, her geçen gün sayıları artan eğlence mekanlarında, su gibi para harcıyor. Bunların içinde en rahat harcayanlar ise, babasının parasını ya da kolay yollardan elde ettikleri parayı harcayanlar... Bunların bir özelliği daha var, çoğu 5 kuruş dahi vergi ödemiyor hatta vergi dairesinde kayıtlı bile değiller...

Sanat ve sosyete dünyasından olan ünlü müşterileri sayesinde, isimleri onlarla birlikte sıkça anılan eğlence mekanlarına gittiklerinde, iki kadeh içki, biraz müzik için 100 milyon liradan başlayan hesap ödüyorlar.

Ceket yakan ve yaktıran
Bazıları, ilginç bir yarış içindeler. Deniz kenarındaki eğlence mekanına, kimi kiraladığı özel deniz uçağıyla, kimi de yatla geliyorlar. Eğlencenin ortasında, garsonun ceketini çıkarttırıp, masayı ters çevirip, üzerine benzin döküp yakıyorlar. Bazen de, sadece ceketi yakıyorlar... Ceket yanarken, kimi el çırpıyor ve şarkı söylüyor, kimi de yanan ceketin çevresinde dans ediyor. Yakılan ceket için de, ayrıca 500 milyon lira hesap ödüyorlarmış...

Bazıları da, sanatçıya şampanya ya da viski ikram etme yarışına giriyorlar. Sanatçı, pistin ortasında patlatılan şampanyadan, bir yudum alıp onların adını anons etmiyor mu... başlıyorlar alkışlamaya, sevinçten adeta uçuyorlar... Daha ilginci de var. Sanatçının ayaklarının önüne 1-2 şişe, 5-10 şişe viski boşalttırıyorlar... Nasıl bir zevk, nasıl bir eğlenceyse!..

Toplayın bunları, tek tek kontrol edin, çoğu 5 kuruş dahi vergi ödemiyor, hatta vergi dairesine kayıtlı bile değiller... Ceketlerin yakıldığı, şampanyaların patlatıldığı eğlence yerlerinin vergi levhasında ise ya "zarar" ya da "sembolik bir vergi" yazılı...

Bu tip eğlenceden nefret eden, servetini binbir güçlükle kazanmış işadamlarımız da var. Onların bir kısmı okul, yurt ve hastane yaptırıp, Devlet'e hibe ederek mutlu oluyor. Ceket yakan, şampanya patlattıran, ayaklara viski döken sosyetik zengin tabakadan (!), onlar da rahatsızlar.

Şampanya banyosu
Şampanyaları banyo küvetine boşaltıp, doğum gününde banyo yaptırılan sevgiliyi duydunuz mu? Duymadıysanız anlatalım.

Sosyetenin güzel kızlarından birinin doğum gününde, arkadaşları ilginç bir kutlama düşünmüşler. Davetlilere birer kadeh dünyaca ünlü şampanya ikram ettikten sonra, 100 şişe şampanya ile de küveti doldurmuşlar.

Sosyetik güzel kızımız da, soyunup banyo yapmak için küvete girmiş. Yaklaşık 30 dakika kaldıktan sonra, arkadaşlarının tezahürat ve alkışlarıyla, küvetten çıkıp giyinmiş. Doğum günü partisi bitip davetliler gidince, ev sahibinin aklına ilginç bir fikir gelmiş ve küvette boşaltılan 100 şişe şampanya, tekrar şişelere doldurmaya karar vermiş.

Bir saat sonra, doldurma işlemini bitirip şişeleri saydığında, bir de bakmış ki, dolu şişe sayısı 101 adet olmuş!..

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır