kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İki Çinli az gelir
Türkiye Şampiyonası'nda dünya rekoru kıran Cep Herkülü, 4. Olimpiyat altınını kolayca alacağını belirterek, "Nerede Leonidis gibi rakipler" dedi

Korkularımı yendim
CEP Herkülü dünya rekoruyla yeniden gündemde. Naim Süleymanoğlu, Türkiye Şampiyonası'ndaki rekorunun ardından SABAH'ın sorularını yanıtladı. Naim, halteri bırakmayı hiç düşünmediğini belirterek, "Sadece çok yorulmuştum. Uzun bir ara vermem gerektiğine inandım. Bir ara hiç dönmemeyi bile düşündüğüm oldu. Ne var ki, IOC Başkanı Antonio Samaranch'ın çağrısı çok etkili oldu. Şimdi kırdığım rekorlarla korkularımı yendim" diye konuştu.

Rakiplerimi gördüm
Bulgarİstan'dakİ Avrupa Şampiyonası'na Olimpiyat barajı için katıldığını ifade eden Naim, "Kendimi ve rakiplerimi görme imkanı buldum. Ne kadar daha çalışmam gerektiğini anladım. 3. olmak doping etkisi yaptı. Ben kazanmaya alışkın bir sporcuyum. Sofya'da kendimi tarttım ve Sydney'de olimpiyat şampiyonu olacağıma karar verdim. 4. altını alacağıma artık kesin gözle bakıyorum. Tabii bir sakatlık olmaz ise" dedi.

İşim çok kolay
Sydney'de zorlanmayacağını söyleyen Süleymanoğlu, "İki Çinli ve bir Bulgar var. Çinliler'in birinin koparması iyi birinin de silkmesi. Yani ikisini bir araya getirseniz belki bana rakip olabilir. Bir Çinli 175 kilo silkmenin üstüne çıkamıyor. Diğeri ise 140 koparmayı zor yapıyor. Bulgar Sevdalin Minchev çok tecrübeli değil ve dereceleri düşük. En kolay olimpiyat şampiyonluğunu yakalayacağım" şeklinde konuştu.

Sağolasın Leonidis
Eskİ rakibi Yunan Leonidis'i de öven Naim, "Sydney Olimpiyatları'nda yarışacaklarım da dahil olmak üzere hiç birisi Leonidis'in eline su dökemez. Özellikle yeni rakiplerim Çinliler, Leonidis'in tırnağı bile olamaz. Leonidis tam bir müsabaka sporcusu. Benim başarılı olmamda da önemli rol oynamıştır. Keşke herkesin Leonidis gibi rakibi olsa " ifadesini kullandı.

Türk halterinin önü açık
Olİmpİyatlar sonrasında uluslararası alanda yönetici olmak istediğini söyleyen Naim, "IWF'in ilk seçiminde yönetim kuruluna girmek için aday olacağım. En önemli isteğim Birleşmiş Milletler için çalışmak" derken Türk halterinin geleceği için, "Son derece iyi bir alt yapıya sahibiz. Çok yetenekli gençler geliyor. Benden sonra Türk halterinin önü çok açık" dedi

TAYFUN BAYINDIR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır