kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ama dağcı Ağrı'ya tırmandı
Ortadogu Üniversitesi arama kurtarma ve Doğa Sporları Derneği'nden (ORDOS) 20 dağcı ile Bulgaristan'ın Sofya Üniversitesi'nden 6 kişilik bir ekip 12 Ağustos'ta başladıkları Ağrı Dağı'na tırmanışını tamamlayarak Doğubeyazıt'aindiler.

Tırmanışın en ilgi çekici bölümü, görme özürlü bir dağcının, ilginç bir yöntem kullanarak Ağrı Dağı'na tırmanmasıydı. ORDOS ekibi ile birlikte Ağrı Dağı'na tırmanan görme özürlü sporcu Nejdet Turhan (43), Ağrı dağının 4 bin 600 metresine kadar çıkarak bir ilke imza attı. Özürlülerin de istenildiği zaman neler yapabileceğini göstermek için böyle bir tırmanış gerçekleştirdiğini belirten görme özürlü sporcu, "Ağrı dağının zirvesine çıkamadım, ancak benim amacım zirveye kadar çıkmak değildi. Ağrı dağına çıkmakla hem gücümü denemiş oldum, hem de engelli arkadaşlarıma örnek oldum. İstenildiği zaman neler yapılabileceğini kanıtladım" dedi.

Ağrı dağına çan sesi ile çıktığını belirten Nejdet Turhan, "Bundan önce Erciyes dağının 3 bin 900 metresine kadar tırmanmıştım. Erciyes ve Ilgaz dağlarına çıkarken ayak sesi ve butonları takip ederek tırmanış yapmıştım. Bu tırmanışımda da çan sesini kullandım" dedi.

Hakan Şükür'ün eşi Beyda lazerle lensten kurtuldu
İtalya'nın ünlü takımı İnter'e yaptığı transferle dikkatleri üzerine çeken Hakan Şükür'ün eşi Beyda Şükür, İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde lazerli göz ameliyatı geçirdi. Yaklaşık bir ay önce hastaneden ameliyat için randevu alan fakat eşi Hakan'ın çağırması üzerine acilen İtalya'ya giden Beyda Şükür, sonunda ameliyat masasına oturarak lenslerinden kurtuldu. 2.5 numara miyop olan Beyda Şükür "lasik tekniği" adı verilen lazer yöntemiyle başarılı bir operasyon geçirdi.

AİLE BOYU TEDAVİ
Beyda Şükür'ün başarılı geçen ve sadece 15 dakika süren ameliyatından sonra bu kez ameliyat masasına Beyda'nın 29 yaşındaki ağabeyi Yakup Sertbaş oturdu. İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin ortaklarından aynı zamanda bu hastanede uzman göz doktoru olarak görev yapan Operator Doktor Sinan Göker tarafından yapılan ameliyat sonrası iki kardeş, uzun süredir kullandıkları lenslerinden kurtuldu. Doktor Göker, hastane olarak ilk kez 1992'de lazerli göz ameliyatına başladıklarını ve bu uygulama sayesinde görme kusurlarının en aza indirildiğini belirtti. Tedavi sonrasında herhangi bir ağrının yaşanmadığını da belirten Göker, "Lasik adı verilen bu tedavi yönteminde, mikrokerafom denilen cihaz ile gözün kornea tabakasından 160 mikronluk bir kapak kaldırılmakta ve altında bulunan dokuya lazer ışınlarıyla yeni bir şekil verilerek, kaldırılan kapak eski yerine yapıştılmaktadır" diye konuştu.

Bekir BATU

Ağca üniversiteye kayıt yaptıracak
Papa Suikastı'nın sanığı Mehmet Ali Ağca, son çıkan üniversite affından yararlanabilmek için hazırlıklara başladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisiyken devamsızlıktan 1979 yılında üniversiteden atılan Ağca, af için önümüzdeki hafta başvurmaya hazırlanıyor. Ağca, "Geç de olsa okulu bitireceğim. Diplomamı alacağım" diyor. Kendisine "terörist" denmesine kızan Ağca, tepkisini "Ben vatansever, insanları seven, uygar, medeni, humanist birisiyim. Neden basın beni terörist diye niteliyor anlıyamıyorum" şeklinde dile getiriyor. Tebernüş KİREÇCİ

Okay Temiz köpeği Sesi'yi ilanla arıyor
Türkiye'de caz müziğinin önde gelen isimlerinden olan ve devlet sanatçısı ünvanını taşıyan Okay Temiz, 6 aylık "Sesi" isimli köpeğini kaybetti. Golden Retriever cinsi köpeğin ev içerisinde serbestçe dolaştığını söyleyen Okay Temiz, "Sesi geçtiğimiz cumartesi sabahı kayboldu. Her tarafa baktık ama bulamadık. Ona çok alışmıştık. Özellikle oğlum Tommy üzüntüsünden birkaç gün birşey yiyemedi" dedi. Olayın ardından kendisini iyi hissetmesi için oğlunu annesi Anna ile birlikte Finlandiya'ya tatile gönderdiğini söyleyen Okay Temiz, "Sesi'yi bulanlara kendi arşivimdeki cd'lerden hiçbir yerde bulunmayan 10 tanesini ödül olarak vereceğim" diye konuştu.

İsmail ERBEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır