kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsacıların 10 altın önerisi

Borsacının al dediği

Levent Alkan/Deniz Yatırım
ALTINYILDIZ: Şirketin yeni yatırımları var. Network'u kurdu ve kadın giyim alanında atağa geçti. Bu iki alanda da tekstildeki tecrübesini ve bilgisini kullanacak. Bu da şirketin maliyetlerini düşürüyor. Şirketin yatırımları sürdüğünden, ilk altı aylık bilançolar üzerinde baskı var. Ancak şirketin dokuz ve 12 aylık dönemlerde iyi kar açıklamasını bekliyorum.

TOFAŞOTO FAB.: Şirket, sonbaharda Scudino adında yeni bir hafif ticari araç üretecek. Bu araçtan 70 bin adet üretmeyi planlayan şirket, bu araçların önemli bir bölümünü ihraç edecek.

A. TELETAŞ: Telekomda satışlar son çeyrekte. Bu nedenle şirket dördüncü çeyrekte hareketlenecek. Türk Telekom'un özelleştirilmesinin ertelenmesi şirkette kısa vadeli beklentiyi bitirdi. Ama Türk Telekom'un ihtiyacının yüzde 75'ini Alcatel karşılıyor.

İsmet PALANLI/Gedik Yatırım
PETROL OFİSİ: Şirketin, İş Bankası ve Doğan Grubu'na satış fiyatı 32 milyar dolardı. Gerçek değerinin altında işlem gören Petrol Ofisi'ni orta ve uzun vadede alım için öneriyoruz.

EMEK ELEKTRİK: Şirketin ortağı olduğu Holding, Ankara'nın elektrik dağıtım işini aldı. Bunun da şirketin satışlarını önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor. Yatırımcılara alım için öneriyoruz.

SABANCI HOLDİNG: Grup enerji, telekomünikasyon ve parakende sektöründe büyümeyi planlıyor. Bu yeni stratejilerin Holding'in kârlılığını artırması bekleniyor.

TÜPRAŞ: Gerçek değeri 7-8 milyar dolarken, şirketin borsadaki değeri 3,5-4 milyar dolara geriledi. Alım için uygun fiyatlarda olduğunu düşünüyoruz.

Emre Sezan/Alfa Menkul Değerler
ENKA HOLDİNG: Enerji santralleri Enka İnşaat altında bulunuyor. Ancak bunun Holding bünyesine katılması söz konusu olabilir. Bu da Holding'in değerini artıracak bir gelişme. Enerji santrallerinin Holding'in çatısı altında toplanması halinde 400 milyon dolarlık ek değer yaratılacaktır. Hissede orta ve uzun vadede alım için öneriyoruz.

TOFAŞ FABRİKA: Önümüzdeki aylarda piyayasa çıkarılacak Scudino marka hafif otomobillerle şirketin kullanım kapasitesi artacak. Bu da şirketin kârlılığını olumlu yönde etkileyecek. Ayrıca bu projede Tofaş'ın riski bulunmuyor. Çünkü Fiat üretimin belli bir oranını almayı vaadediyor.

TURCAS PETROL: Şirkette kısa vadeli beklentiler olumlu. Yabancılar bu hissede yok. Ama yerli yatırımcılara öneriyoruz. Önümüzdeki dönemde Opet'in halka arzı var. Opet'in piyasa değeri yaklaşık 300-350 milyon dolar. Turcas'ın piyasa değeri ise 230 milyon dolar. Opet bu fiyatlarla alıcı bulursa Turcas da bu hareketlilikten yararlanacaktır.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır