kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'100 trilyon zarara razıyım'
Devlet Bakanı Yüksel Yalova, "İsdemir için 1999'da zarar 33 trilyon dediler, 57 trilyon oldu. Bu yıl 78 trilyon zarar bekleniyor. Ben 100 trilyon liraya bile razıyım" dedi

Devlet Bakanı Yüksel Yalova, özelleştirme programındaki son noktayı ve İsdemir'in durumunu SABAH'a anlattı. Yalova, görüşlerini şöyle özetledi:

* Özelleştirme takvimi: Özelleştirmenin bu yıl başarılı olduğunu söyleyen herkes, hızımızı biraz daha artırmamızı istiyor. Biz, hukuka uygun gitmek zorundayız. Açıklanan takvimde süre uzatımları hariç değişiklik düşünmüyoruz.

* İsdemir: İsdemir'de 12 grup ihale dökümanı almıştı. Tek teklif geldi. İsdemir yöneticileri ile 4 saat toplantı yaptım. "Özelleştirmeden başka çare yok" dediler. 1999 yılında İsdemir 33 trilyon lira zarar edecek denildi, 57 trilyon lira oldu. Bu yıl, 78 trilyon lira zarar tahmin ediliyor. Ben, 100'e razıyım. Oturup, satış yöntemini değiştirmek de dahil, bir takım önerileri gözden geçirmemiz gerekecek.

* THY'nin satışı: THY'nin satış stratejisi Eylül'de belli olur. Önce blok satış mı yapılacak, halka arz mı, yoksa ikisi beraber mi? Bu 3 seçenekten biri olacak.

* Telekom'a öneri: Telekom'la ilgilenen gruplar bir gerçeği hatta sıkıntıyı dile getiriyorlar. Telekomünikasyon Üst Kurulu Başkanı, yüzde 20 hissenin '5-6 milyar dolar' edeceğini söyledi. Ancak, yatırımcılar, bu kadar para verip, yüzde 20 hisse ile sınırlı yönetim hakkını kabul etmediklerini ortaya koyuyorlar. 'Telekom'da, yüzde 20 hisse satarız' dedik, ısrarına gerek yok. Telekom hepimizin. Telekom için dünya gerçeği ne ise, uluslalararası örnek ne ise onu yapmak lazım.

* Vakıfbank: Vakıfbank, yüzde 20 hisse satışı için danışman firma seçimini yaptı. Dışarıda Salomon Smith Barney içeride İş Yatırım tercih edildi. Satış, Eylül sonu Ekim başı gibi tamamlanır. Satış gelirinin bir kısmı Vakıfbank'ın sermaye artışı için kullanılır, kalanı sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. Yüzde 55'lik bölümün satış sürecini de hızlandıracağız.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır