kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gökyüzünde olay var
1-Ankara'da tedavi gören Elçibey'i ziyaret etmek isteyen bir Azerbaycanlı, Nahçıvan-Bakü seferi yapan uçağı Türkiye'ye kaçırmak istedi

2-Amerika'da 394 yolcu taşıyan Jumbo'nun "first class" bölümünde birbirlerine fiziksel zarar vererek tartışan çift yüzünden pilot acil iniş yaptı SON bir haftada Brezilyalı 5 hırsızın zırhlı araç soyup uçak kaçırmasının ardından gökyüzünde 2 ilginç olay daha yaşandı. Azerbaycan'da bir hava korsanı, Nahçıvan-Bakü seferini yapan Tupolev 154 tipi uçağını Türkiye'ye kaçırmak istedi. Pilotu, elindeki molotof kokteylini patlatmakla tehdit eden 34 yaşındaki Azerbaycan vatandaşı Meki Hüseyni, yolcular ve mürettebat tarafından etkisiz hale getirildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir havayolları yetkilisi, korsanın, Türkiye'de tedavi görmekte olan Azerbaycan eski devlet başkanı Ebulfez Elçibey'i ziyaret etmeyi planladığını ve 5 Kasım'da yapılacak parlamento seçimlerinin 15 Aralık'a ertelenmesini istediğini kaydetti. Musavat Partisi üyesi olan korsan, havalimanına iner inmez tutuklandı.

UYARILARI DİNLEMEDİLER
İKİNCİ olayda da Amerika'nın Los Angeles kentinden İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden Jumbo
tipi yolcu uçağı, alışılmadık bir nedenden dolayı acil iniş yaptı. Chicago'ya inen British Airways uçağının first class bölümünde oturan bir kadın ve erkek, uçak seyir halindeyken aniden tartışmaya başladı. Hosteslerin uyarılarına rağmen yüksek sesle birbirlerine hakaretler yağdıran çift, daha sonra yumruklaşmaya başladı. 394 yolcu taşıyan uçağın pilotları, kavga eden çiftin uyarılara aldırmadığını görünce, uçuşun güvenli bir şekilde devam edebilmesi için acil iniş kararı aldı. Chicago'da uçaktan indirilen kavgacı çift, polis tarafından sorgulanmak üzere alıkonulurken, diğer yolcular birkaç dakika sonra yeniden Londra'ya doğru yola çıktı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır