kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yiyerek zayıflayın
"Protein diyetinin babası" beslenme uzmanı Doktor Philippe Peltriaux'nun, Fransa'da yayımlanan yeni kitabında anlattığı diyette, besinlerdeki protein/kalori oranını yüksek tutarak kolayca zayıflıyorsunuz

Bİrçok insan, özellikle de kadınlar fazla kiloları ve bunlardan bir türlü kurtulamamayı büyük sorun yapıyor. Her pazartesi başlanılan ancak her çarşamba ya da perşembe günü bırakılan diyetlerde, türlü doktorların değişik listelerinden oluşan rejimleri uygulanmaya çalışılıyor. Ancak uzmanlar, bu tip diyetlere girerek belli besinlerden tamamen uzak kalmak yerine dikkati besinlerdeki protein miktarına çekiyorlar.

PROTEİNİN SIRLARI
Fransa'da "protein diyetinin babası" olarak tanınan diyet uzmanı Doktor Philippe Peltriaux piyasaya yeni çıkan "Proteinlerin Sırları" adlı kitabında, özellikle protein diyeti uygulayarak zayıflamaya çalışanlara önemli bilgiler ve farklı rejim listeleri sunuyor. Doktor Peltriaux'nun çalışmalarına göre önemli olan, bir besindeki doğal protein/kalori oranının yüksek olması. Bir besinin farklı pişirme yollarında dahi değişen bu oranın en yüksek olduğu besin ve pişirme çeşitleri tercih edilmeli. Yanında bol miktarda sebze takviyesi yapıldığı takdirde et yemenin de bir zararı bulunmuyor.

Bakterilerden baharatla korunacağız
Dünya mutfaklarında besinlerin uzun süre korunması için yüzyıllardır kullanılan zencefil, yabani mercanköşk ve karanfil baharatlarının bakteri öldürücü etkisi modern gıda işleme teknolojisinin hizmetine giriyor. ABD'deki Massachusetts Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bu baharatlardaki etkin maddelerden çiğ balık ve deniz ürünlerinde hastalık taşıyıcı bakterilerin öldürülmesinde kullanılmasının yollarını arıyor.

Söz konusu baharatlardaki bakteri öldürücü özellikteki etkin maddeler izole edilip özü çekilecek ve yoğunlaştırılarak, çiğ balık ve deniz ürünlerinde rastlanan, ölümcül hastalıklara neden olan bakterilerin yok edilmesinde kullanılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır