kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Umutsuz dalış
Denizaltı Helikopteri LR-5, Rus nükleer denizaltısının battığı bölgeye ulaştı. LR-5, 3 mürettebatla Kursk'a ulaşmaya çalışıyor

İngililz kurtarma denizaltısının bu girişimi, iki denizaltının 108 metrede basınçlarının birbirini tutmaması halinde başarısızlıkla sonuçlanacak

Barents Denizi'nde 108 metrede dibe oturan Rus denizaltısı Kursk'a ulaşmak için çabalar sürüyor. 118 mürettebatın öldüğünün kabul edilmesine karşın, Ruslar'ın uzun süren inadından sonra yardım çağrısında bulunduğu İngilizler'in sualtı kurtarma timi, dün 15.00 sularında bölgeye ulaştı.

Rus Deniz Kuvvetleri sözcüsü dün yaptığı açıklamada Kursk'un kurtarma kapaklarının patlamada hasar gördüğünü söyledi. Bu durum deniz helikopteri olarak da adlandırılan İngiliz LR-5 kurtarma denizaltısının Kursk'a ulaşma çabalarını boşa çıkartacak.

BASINÇ TEHLİKESİ
Denizaltı helikopterinin Kursk'a ulaşmasından sonra karşılaşılabilecek en büyük sorun Rus denizaltısındaki hava basıncıyla, LR-5'ten kurulacak körüğün içerisindeki hava basıncının farklı olması. Rusya Kuzey Donanması Komutanı Vyacheslav Popov, denizaltındaki hava basıncının, hesaplarına göre normalin üstünde olduğunu söyledi.

PUTİN: ŞANSLARI YOKTU
İlgisiz tavırlarıyla Rus halkının ve medyasının tepkisini üzerine çeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kazanın olduğu gün bana denizaltıdakilerin kurtulma şanslarının çok az olduğunu bildirdiler. Zaten şansları yoktu" açıklamasını yaptı. Kendisine yöneltilen eleştirilerin acımasız olduğunu söyleyen Putin, faciadan çok etkilendiğini, denizaltının komutanını şahsen tanıdığını söyleyerek, felaket bölgesine de "çalışmaları aksatmamak için gitmediğini" belirtti. Putin dün Severmorsk'a giderek incelemelerde bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır