kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit memnun ayrıldı
Ecevit, Sezer İle görüşmesinin ardından "Sezer, kararnamenin hukuksal gerekçesini İnceliyor" dedi

Memurlara ilişkin kararname konusunda hükümet ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasındaki kriz, dün Başbakan Bülent Ecevit'in Çankaya Köşkü'ne çıkması ile yumuşadı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit'in görüşmesi saat 11.00'de başladı ve 25 dakika sürdü. Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Başbakan Ecevit, Cumhurbaşkanı'na sundukları bilgi notunun Cumhurbaşkanı tarafından henüz incelenmesinin tamamlanmadığını belirtti. Ecevit, Cumhurbaşkanı'nın KHK'ye bakış açısıyla ilgili bir izlenimi olup olmadığı sorusuna "Ayrıntılar üzerinde durmaya gerek görmedik. Elbette sayın Cumhurbaşkanı, incelemesini tamamlayınca, takdirine göre davranışını belirleyecektir" dedi.

"İNCELEMESİNİ BİTİRMEMİŞ"
Yazılı gerekçeleri sözlü olarak da Sezer e ilettiğini bildiren Ecevit, "Tabii bunu bir ölçüde yaptık, bir ölçüde o konuyla ilgili olarak konuştuk. Ama ayrıntılara girmedik" dedi.

Ecevit, "Sayın Cumhurbaşkanı size çekincelerini bir kez daha aktardı mı?" sorusuna ise "Sayın Cumhurbaşkanı, henüz bizim bilgi notumuzla ilgili incelemesini tamamlamamıştır" diye yanıt verdi. Geçen hafta yapılamayan görüşme ile ilgili spekülasyonların hatırlatılması üzerine Ecevit, şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanı o konudaki yorumlardan üzüntüsünü belirtti. Benimle her zaman görüşmesinin söz konusu olabileceğini söyledi. Ben de bunun üzerinde durmadığımı söyledim. KHK konusunda da bu kararnameye hangi açılardan ivedi zorunluluk duyduğumuzu bir kez daha vurguladım."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır