kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korku sürüyor
Sağlık Müdürü Çalışkan, toplumun deprem travmasını tam atlatamadığına dikkat çekti: Anma törenlerinin dozu iyi ayarlanmalı, korkular geri çağırılmamalı

TEDİRGİNLİK ORTAMI
Deprem şokunu en derinden yaşayan Avcılar'da halk hala diken üstünde. Ruhsal Danışma ve Tedavi Merkezi (RUDAM) tarafından düzenlenen kapsamlı anketin sonuçları, İstanbul genelinde depremle bağlantılı tedirginlik ortamının günümüzde de sürdüğünü ortaya çıkardı.

DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
İl Sağlık Müdürü Mecit Çalışkan "Anketi cevaplayanların yüzde 75'i deprem korkusunu biraz hafiflemiş olarak bugün de yaşıyor. Yüzde 50'sinde çabuk öfkelenme gibi davranış bozukluğu var. Hayata karşı ilgisizlik duyanların oranı yüzde 26 dolayında" dedi.

RAHAT UYKU HARAM
Çalışkan en çok rastlanan şikayetlerden birinin uyku bozukluğu olduğunu belirtti. Ankete katılanların yüzde 64.2'sinin iyi uyuyamamaktan, kabuslar görerek uyanmaktan yakındıklarını anlattı, "Depremin psikolojik yaralarının sarılması, bir hayli zaman alacak" dedi.

ACILARI DEŞMEYELİM
Anma törenlerinde dozun iyi ayarlanması gerektiğini vurgulayan Çalışkan şu çağrıyı yaptı: "Karalara bürünmek ruh sağlığını olumsuz etkiler. Küllenmiş acıların deşilip yeniden ortaya çıkmasına yolaçar. Bundan kaçınmalıyız. Korkuları geri çağırmamalıyız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır