kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kartal'da koğuşlara elektrik sayacı
Ünlü tutuklu ve mahkumların kaldığı Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde elektrikli ev aletleri kullanan tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarına, elektrik sayacı konuldu. Adalet Bakanlığı`nın yayınladığı genelge uyarınca, söz konusu koğuşlarda, bir elektrik lambasının sarfiyatı düşüldükten sonra kalan ücret tutuklu ve hükümlülerden tahsil edilecek. Cezaevi eski Müdürü Halil Yenigün, 4 ay önce televizyon, müzik seti, buzdolabı, ütü ve benzeri elektrikli cihazların kullanımının artması ve elektrik faturalarında artış olması nedeniyle Adalet Bakanlığı ile yazışma yapıp elektrik saati uygulamasına geçmişti. Bundan sonra, Alaattin Çakıcı, Mehmet Ali Ağca, Erol Evcil ve Ayvaz Korkmaz gibi tutukluların da elektrik faturası ödeyeceği bildirildi.

Kaan ÖZBEK

Ağca ile evcil pislikte yüzüyor
Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde dün temizlik taraması ve arama yapıldı. Aramalarda herhangi bir suç unsuru bulunamazken, temizlik taramasında Abdi İpekçi ve Papa Suikasti tetikçisi Mehmet Ali Ağca ile Malki cinayeti sanığı Erol Evcil'in hücrelerinin pis ve düzensiz olduğu bildirildi. Cezaevi görevlileri, koğuşun pis olduğunu, kötü koktuğunu ve koğuşta haşerat bulunduğunu belirttiler. Adalet Bakanlığı'nn yayınladığı genelge uyarınca, tüm tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarını kendilerinin temizlemesi gerektiği ifade edildi.

Evren: Karadayı Paşa turp gibi
Tatilini geçirdiği Bodrum'da önceki gün kalp çarpıntısı şikayetiyle Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın durumu iyiye gidiyor. Dün yoğun bakımdan çıkarılan Karadayı'yı sabah saatlerinde eşi Seren Hanım ile 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren de ziyaret etti. Evren, ziyaret sonrası, "Karadayı Paşa turp gibi. Sağlık durumu oldukça iyi" dedi. Gece boyunca hastane etrafında bir grup jandarma nöbet tuttu.

Mustafa HEPEKİZ

Babaanne'ye veda
"Bizimkiler" dizisinin sevecen "Babaanne"si sinema ve tiyatro sanatçısı Güzin Özipek dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde geçen Cumartesi günü ölen ünlü sanatçı için saat 11.00'de İstanbul Devlet Tiyatroları Taksim Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi. Levent Camii'ndeki cenaze törenine Bizimkiler dizisi oyuncularının yanısıra aralarında sanat dünyasından Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Hülya Avşar'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kültür Bakanı İstemihan Talay, DYP lideri Tansu Çiller ve CHP lideri Başkanı Altan Öymen ise çelenk gönderdi. Güzin Özipek'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bekir BATU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır