kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Barış asıl şimdi öldü'
Geçen yıl kaybettiğimiz ünlü sanatçı Barış Manço'nun antika eşyaları ile piyanosu haczedildi. Eşyaların evden çıkarılmasını izleyen hayranları "Barış şimdi öldü" dedi

Ünlü şarkıcı Sibel Can'ın eşi Sulhi Aksüt ve kardeşi Yusuf Ziya Aksüt'le birlikte ortağı olduğu ASM ve ASY Dış Ticaret ve Turizm Limited şirketlerinin 1.5 yıl önce Toprakbank'tan aldığı 500 milyar lira değerindeki kredi borcunu ödeyememesi üzerine Lale Manço aleyhine Kadıköy 7. İcra Mahkemesi tarafından çıkarılan haciz kararı dün uygulandı.

BU KEZ ERTELENMEDİ
Toprakbank tarafından İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan dava, daha sonra İstanbul 6. İcra Dairesi'ne gitti. Konuyla ilgili olarak kararın infazı için Kadıköy 7. İcra Dairesi'ne talimat gönderildi. Bu talimat gereğince Toprakbank'ın iki avukatı, Kadıköy 7. İcra Dairesi'nden bir haciz memuru ve bir polis memuru, dün sabah saatlerinde Manço ailesinin Kadıköy Moda'daki evine gelerek Lale Manço'nun ödemesi gereken 112 milyar liralık borca karşılık haciz işlemi başlattı. Daha önce dört kez ertelendiği öğrenilen haciz işlemi, bu kez ertelenmeden gerçekleştirildi. Eve getirilen kamyona ilk etapta 15 milyar değer biçilen antika iki komodin yüklendi. Bankanın avukatları ile pazarlığı sonuç vermeyince, Barış Manço'nun ünlü piyanosu da haczedildi. 10 milyar lira değerindeki piyano, zarar görmemesi için battaniyeye sarılıp öyle yüklendi. Haczedilen eşyalar yeddi emine götürüldü. Yazılı bir açıklama yapan Lale Manço'nun avukatı Hülya Koca, Lale ve Barış Manço'nun, ortak oldukları şirketin kullandığı krediye kefil olduklarını, bundan doğan borcun ödenmemesi nedeniyle Toprakbank avukatlarının hacze geldiğini söyledi.

"HENÜZ SATAMAZLAR"
Koca, "Lale Manço, bankanın avukatlarına borcun 80-90 milyar liralık kısmının ödenmiş olduğunu anlatmasına rağmen Barış Manço'dan Lale Hanım ve çocuklarına intikal eden manevi değeri yüksek piyano ve iki komodin haczedildi. Henüz satma hakları yok. Kanaatimce rahatsız etmek kastıyla götürdüler" dedi.

Haciz olayını duyup eve gelen Barış manço hayranları ise eşyalar yüklenirken, "Barış Manço şimdi öldü. Bu yapılmamalıydı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bülent ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır