kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tek prefabrik okul
Rita Unger depremzedelere önce çadır konusunda yardımcı olmuş. Sonra tedavilerinde.. Çadırlara konan ısıtıcılarda ve elektrik bağlanmasında. Bu yüzden bir çadırkente onun adını vermişler.

Avni Akyol İlköğretim Okulu ağır hasarlı olduğu için kapatılınca okulun bahçesine prefabrik sınıflar yaptırmış. İçinde tüm oyuncakları ve ihtiyaçlarıyla bir anaokulu da.. Çocukların sıcaktan rahatsız olduğunu görmüş, sınıflara klima taktırmış. Sadece bilgisayarlar ve fotokopi makinası için 10 bin mark harcamış. Düzce'deki tek prefabrik okul Avni Akyol!

EN PARLAK YILDIZ
Okuldaki öğrencilerin Rita'ya sevgisini daha okula girmeden görüyorsunuz. Hasarlı binaya boydan boya asılan afişte ona olan sevgilerini anlatmışlar. İyilik meleği konsolos eşinin en sevdiği kompozisyon 12 yaşındaki Ayşegül'ün yazdığı. Bakın o güne kadar en parlak yıldıza sevdiği bir isim arayıp bulamayan Ayşegül ne diyor;

" (....) Soğuk kış günlerinde bizimle üşüdünüz, acılı günlerimizde bizimle ağladınız, bize yaşama sevinci kattınız. Gökyüzündeki en parlak yıldıza sizin adınızı verdim; Rita.. Bize yaptığınız iyiliklerden dolayı cennet ayaklarınızın altında."

Rita Unger bir yıl sonra eşiyle birlikte Türkiye'den ayrılacak ama depremzedeler elinde mumuyla onlara ışık tutmaya çalışan, kendi vatandaşlarından görmedikleri sevgi ve ilgiyi gösteren Rita ablalarını hiç unutmayacaklar!


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır