kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rehineler için 25 milyon dolar
Uzakdoğu ülkelerinden Filipinler'de şeriat devleti kurmak isteyen Ebu Seyyaf'ın kaçırdığı 21 Batılı rehineyi, Libya diktatörü Muammer Kaddafi kurtarıyor.

Jolo Adası'nda 115 gündür tutulan rehineler için Kaddafi 25 milyon dolar (15.7 trilyon lira) ödeyecek. Libya'nın Filipinler eski büyükelçisi Rahab Assurak, turistlerin bırakılması için uzun süredir arabuluculuk yapıyordu. Dün açıklama yapan Assurak, müjdeyi verdi: Anlaşmaya vardık. Rehineler 48 saat içinde bırakılacak.

LİBYA'YA GİDECEKLER
Ebu Seyyaf, Malezya'nın Sipadan bölgesinden 23 Nisan'da kaçırdığı turistlerden 8'ini bırakmıştı. Halen 3 Fransız, 3 Malezyalı, 2 Alman, 2 Finli, 2 Güney Afrikalı ve 1 Filipinli rehin tutuluyor. Alman hükümeti, serbest kalan Roneta Wallert ve Alman gazeteci için yaklaşık 3.7 milyon dolar ödedi. Terörü desteklediği için yıllarca ülkesine ambargo uygulanmasına neden olan Kaddafi'nin, Ebu Sayyaf örgütü ile yakın ilişkisi olduğu öne sürülüyor. Rehinelerin ise başkent Trablus'a getireleceği açıklandı. Turistler ülkelerine Kaddafi'nin organize ettiği uçaklarla dönecek. Bir iddiaya göre, Alman Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Wallert'in hala rehin tutulan eşi Werner ile oğlu Marc'ı Almanya'ya götürmek için bizzat Libya'ya


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır