kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fehriye serbest ama bir şartla!
Belçika'da yargılanan Fehriye Erdal, bugünden itibaren serbest kalacak. Şartlı ve geçici bir süre için salıverilecek olan Erdal, adresi gizli bir evde gözaltında bulundurulacak

Belçİka'da yargılanan Fehriye Erdal, bugünden itibaren "denetim altında tutulmak" kaydıyla serbest bırakılıyor. Belçika İçişleri Bakanı vekili Didier Reynders, Sabancı suikastı faillerinden terörist Fehriye Erdal'ın Bruges cezaevinden çıkarılıp Liege bölgesinde İçişleri Bakanlığının denetimi altında tutulmak üzere bir eve götürülmesi kararını imzaladı. İçişleri Bakanlığı ile Fehriye Erdal arasındaki anlaşmada, Erdal'ın Belçika sınırları içinde siyasi faaliyetlerde bulunmaması ve doktorlar tarafından denetim altında tutulması kararı alındı.

BAKANLIĞA DİLEKÇE
Fehriye Erdal, İçişleri Bakanlığına, kendi can güvenliğinden kendi sorumlu olduğuna ilişkin bir dilekçe verdi. Fehriye Erdal'ın avukatlarından Jan Fermon, Erdal'ın, İçişleri Bakanlığı'nın uygun bulduğu evde güvenlik güçlerinin denetimi altında kalacağını söyledi.

Fermon, bu uygulamanın tutukluluk halinden çok farklı olmadığını, tamamen özgür kalması için çaba göstereceklerini belirtti. Avukat Fermon, İçişleri Bakanlığının, Fehriye Erdal'ı bu evden üçüncü bir ülkeye yollamak istediği takdirde de bunu engellemek için yine dava açacaklarını sözlerine ekledi.

YENİ ADRES İSTİYOR
Bu arada, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Lieven Van Mele, bu uygulamanın geçici bir karar olduğunu, İçişleri Bakanı Antoine Duquesne'nin Pazartesi günü tatilden dönmesinden sonra Erdal'ın dosyasını inceleyeceğini söyledi.

Avukat Fermon, İçişleri Bakanlığı'nın, medya tarafından ortaya çıkarılan adresten başka bir adres veremediği takdirde Fehriye Erdal'ın Bruges cezaevinde kalacağını ve açlık grevini devam ettireceğini açıkladı.

BAKAN TÜRK'ÜN MEKTUBU
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ise, Belçika Adalet Bakanı Marc Verwilghen'e gönderdiği mektupta, Belçika makamlarının Fehriye Erdal'ın işlediği suçu yeni bir nitelemeye tabi tutarak siyasi bir suç olarak değerlendirmesini anlamakta güçlük çektiğini bildirdi. Sami Türk, yazdığı mektupta "Belçika makamlarının Erdal olayı ile ilgili gelecekteki takdirlerinin en azından kurbanların yakınlarının üzüntüsünü hafifleteceği ve ülkemin kamu vicdanını rahatlatacağı umudu ve bekleyişi içindeyim" dedi. Bu arada Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada kararla ilgili olarak şöyle denildi: "Bu mecburi ikamet sıkı bir adli denetime tabi tutulacaktır ve Fehriye Erdal Belçika'da işleyeceği suçların hesabını vermek üzere hazır bulunacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır