kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trajediden insan manzaraları

Oğuldan anneye ağlatan mektup
"Anne, burada harika insanlar var. Bizim kentimizden (Kursk) de bir sürü arkadaşım var" Bu sözler, denizaltında yardım bekleyen, belki de çoktan ölen 20 yaşındaki Dmitry Staroseltsov'un annesine yazdığı mektupta geçiyor. Rus televizyonlarında tekrar tekrar okunan bu satırları genç Dmitry, Kursk kentinde aldığı denizcilik eğitimini tamamlayıp, denizaltında göreve başladığından hemen sonra kaleme aldı. Bir diğer mektup da ismi açıklanmayan bir denizciye ait. "Baba, çok şanslıyım. Nükleer bir denizaltıya seçildim" diye yazan deniz eri, şimdi Dmitry ile aynı kadere paylaşmak üzere.

KATEDRALLERDE AYİNLER
116 denizci için Ruslar tek bir yürek oldu, dua ediyor. Başta Moskova olmak üzere her kentteki katedrallerde ayinler düzenleniyor, herkes denizciler için duaya bekleniyor. Özellikle Murmansk kentindeki ibadet mekanları iki günden bu yana doldu taştı.

Yaşayanlar anlatıyor
40 yıl önce de benzer bir denizaltı kazasında denizaltıdaki 56 personel arasında kurtulan 17 kişiden biri olan Hayim Sheynin dehşet anlarını anlatıyor: Boş bir torpido deliğinden dışarı çıktık. Bir ipin uçuna mantar bağlayarak yukarı saldık ve ipi takip ettik. Korkunç bir basınç vardı. Yarımşar saat arayla çıkmamız gerekiyordu. Vurgun yememek için en az üç saatte çıkmalıydık. İki saatte çıktığımda ağzımdan kan geliyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır