kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sitemli mektup
Doç. Dr. Semiha Çakır'dan Sezer'e sitemli teşekkür: Eşime kavuştuğum için size teşekkür ederim. Ama haksızlığı affetmiyorum.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in listebaşı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Osman Çakır'ı yeniden atamaması Samsun'da protestolara neden oldu. Ama en ilginç protesto, Çakır'ın eşi Doç. Dr. Semiha Çakır'dan geldi.

Bayan Çakır, Cumhurbaşkanı Sezer'e, "Eşime kavuştuğum için size teşekkür borçluyum. Ama haksızlığı affetmiyorum" yazılı faks çekti.

Samsun'da, dün, öğretim üyelerinin cüppelerinin yırtıldığı, gözaltına alındığı olaylı protestoda OMÜ Kimya Bölümü Öğretim üyesi, Rektör Prof.Dr. Osman Çakır'ın eşi Doç. Dr. Semiha Çakır da vardı. Atatürk Anıtı önündeki arbedeyi izleyen Çakır, tüm öğretim üyeleriyle birlikte polis tarafından dağıtıldıktan sonra PTT Merkez Binası'na gitti. Yaklaşık 100 öğretim üyesi Cumhurbaşkanı Sezer'e yaptığı atamayla ilgili kınama faksı çekti. Öğretim üyeleri faksta yapılan haksızlığı ve 9 Eylül Üniversitesi'nde en yüksek oy alan aday için gösterilen hassaslığın OMÜ'de de gösterilmemesini eleştirdi.

BURUK BİR SEVİNÇ
Ancak, Çakır'ın eşi Semiha Çakır'ın faksı "buruk bir sevinci" içeriyordu. Doç. Semiha Çakır, Sezer'e çektiği faksta, eşinin yıpranmasından, kendilerine zaman ayırmamasından ve eşinin gururunun kırılmasından bahsediyordu. Çakır, "Üniversiteye hizmet için dört yıldır iki çocuğumu ve beni ihmal ederek coşkuyla çalışıp, çabalayan, devletin ve milletin menfaatlerini daima ailesinin üzerinde tutan, kendisini üniversiteye adayan Sayın Prof. Dr. Osman Çakır'ı çocuklarıma ve bana kavuşturduğunuz için size teşekkür borçluyum" diye başladığı faksını, "Ben hep eşimle gurur duydum. Somut ve geçerli bir neden olmaksızın kendini millete adamış olan eşimin haysiyetiyle oynanmasını aydın bir Türk kadını olarak affetmiyorum" diye bitirdi.

ONURU KIRILDI
Eşinin her zaman yanında olacağını söyleyen Çakır, "Ben dört yıl boyunca eşime hasret yaşadım. Gece gündüz proje üretmekle uğraşıyordu. Bir kuruşun hesabını yapardı. Dört yılda sekiz yıllık hizmet üretmiş ve 297 öğretim üyesinin oyunu aldı. Ancak eşimin bu atamayla onuru kırıldı. Hiç beklemiyordu böyle bir sonuç. Benim oyuma bile saygı duyulmadı. Kocam bunları hak etmedi. Ona kavuştuğum için mutluyum" dedi.

Yener CABBAR- Meral AVCILAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır