kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ayna karşısında 6 ay prova yaptı
Sezen Aksu "Sesini kaybetti" söylentilerine açıklık getirdi. Aksu, 'Ahmet Altan'ın tavsiyesiyle aldığım 'Alexander Tekniği' adlı kitapla sesimdeki problemden kurtuldum' dedi

PSİKOLOJİKMİŞ
Türk Pop Müziği'nin güçlü sesi Sezen Aksu, sesiyle ilgili problemin 1995 yılında ortaya çıktığını, 1996 yılında ise, bu rahatsızlıktan tümüyle kurtulduğunu açıkladı. Yaşadığı duygusal olaylardan çok etkilendiğini belirten Aksu, şunları söyledi:ŞÜKÜRLER OLSUN

"Uzay Heparı ve Onno'nun vefatı ile 1996 yılında sıkıntım had safhaya ulaştı. Bırakın şarkı söylemeyi, nefes almakta bile güçlük çekiyordum. Sesimle ilgili problemler, yaşadığım panik atakla birlikte seyrediyordu. Acaba ses tellerimde bir problem mi var? diye korkmaya başlamıştım. Korkunun ecele bir faydası olmadığını düşünerek doktorum Dilaver Bey'e başvurdum. Şükürler olsun ki bütün kontroller tertemiz çıkmıştı. Doktorum 'Son derece güçlü bir gırtlak yapın var. Ses tellerinde ise hiçbir problem yok' diyerek yüreğime su serpti."

ALTAN'A ANLATTIM
Ünlü sanatçı problemlerini nasıl yendiğini ve "Alexander Tekniği"ni nasıl bulduğunu şöyle anlattı:

"Ahmet Altan'la Kanal 6'ya yaptığım bir program sırasında tanışmıştık. Daha sonra dost sohbetlerinde birlikte olmaya başladık. İşte böyle bir sohbet sırasında yaşadığım sorunu kendisine anlattım. Ahmet Bey, bana dünyada bu problemi bir tek benim yaşamadığımı anlattı. Dünyaca ünlü olan bir müzikal yıldız olan Alexander'ın da aynı sorun yüzünden zor günler yaşadığını, daha sonra geliştirdiği bir teknikle bu sorunun üstesinden geldiğini, geliştirdiği tekniği de bir kitap haline getirdiğini söyledi. Alelacele bu kitabı İngiltere'de buldurarak getirttim. Kitap, teknik terimlerle dolu olduğu ve ileri derecede İngilizce gerektirdiğinden tercüme etmesi için Sevin Okyay'a verdim."

PSİKOLOJİKMİŞ
"Alekxander Tekniği" kitabının tercümesini eline alır almaz çalışmalara başladığını, belirten Sezen Aksu, ilk iş olarak tıpkı Alexander'ın yaptığı gibi banyosunun duvarlarını aynayla kapatmak olmuş. Şan hocası Gül Sabah ise, Sezen'e bu çalışmalar sırasında refakat etmiş. Tam 6 ay çalışmış Sezen Aksu, öyle günler olmuş ki 12-13 saati ayna karşısında eksersiz yapmakla geçmiş.

Bu eksersizler sırasında diyafram, akciğerler, gırtlak (ses telleri), solunum sistemi, sinir boşluğu, iki kaşın arasındaki odacık ve beynin eskiden olduğu gibi uyum içinde çalışmasını sağladığını söyleyen Sezen Aksu "Meğer, yaşadığım psikolojik ve duygusal olaylar yukarıda saydığım organlarla beynin organizasyonu bozmuş. Beyin o organlarla uyumlu çalıştığı için böyle bir olay yaşamışım. Sükürler olsun ki böyle bir sorunum yok" dedi.

Ali ÖZTÜRK.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır