kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İntikam uğruna ev yıktırılır mı?
Nurettin Sözen'e yeni suçlama var

Nurettin Sözen, Çetin'e olan kızgınlığı nedeniyle evimizi yıktı!"

Bu sözlerin sahibi rahmetli gazeteci Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç... Dün sabah beni telefonla arayan Bilge Hanım, Uyum'daki villalarının nasıl ve neden yıkıldığını anlattı:

"Eşimin vefatından sonra Sözen'in emri ile evimizı yıktılar... Aradan bir süre geçtikten sonra o güne kadar o ev için ödediğim makbuzlarla birlikte kalkıp kendisine gittim ve bu zararımı nasıl tazmin edeceğini sordum...

Bu yıkımdan haberi olmadığını, çok üzüldüğünü söyledi, özür diledi... 'Çetin Bey'in evi olduğunu bilseydim inanının yıktırmazdım' dedi...

Bir süre sonra bir yerde Bedrettin Dalan'la karşılaştım.. Olanları anlattım... Bedrettin Bey şaşırtıcı şeyler söyledi... 'O evinizi, rahmetli Çetin Emeç'in sağlığında yazdığı bir yazıya olan kızgınlığı nedeniyle yıktırdı' dedi... Çok üzüldüm ve şaşırdım... Bir politikacı nasıl olur da hisleri ile hareket eder, ölen bir insandan intikam alır diye düşünüyorum.."

Bilge Hanım'a "Bu anlattıklarınızı yazabilir miyim?" diye sordum "Tabii ki yazın... Okunsun ve bilinsin" cevabını verdi...

Ardından bu kez ben Dalan'ı aradım, Bilge Hanım'ın anlattıklarını özetleyip, rahmetli Çetin Emeç'in Sözen'i ev yıktıracak kadar kızdıran yazısını sordum...

Anlattı...

"Nurettin Sözen seçildikten sonra görevi devralmaya geldiğinde benim elimi sıkmamıştı... Bunun üzerine Çetin de oturup bu davrınışı kınayan bir yazı yazdı... Aklımda kaldığı kadarıyla 'Sıkmadığın o eli aslında eğilip öpmeliydin' dedi... İşte Sözen'i bu yazı kızdırdı..."

*

SON SÖZ: Nurettin Sözen'den beklediğim bu iddialara yanıt vermesi... Bu köşe her İstanbullu'ya olduğu kadar Sayın Sözen'e de açık...

Muhtarın istekleri
MALTEPE Fındıklı Mahallesi Muhtarı Uğur Gül, Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık'tan umudu kesmiş ki; mahallesinin sorunlarını yazıp bana göndermiş... Belki de halkın önüne çıkmayan Belediye Başkanı'nın bu köşede okuduğu sorunlara eğileceğini düşünmüş:

* Muhtarlık binası yok.

* Mahallemizde bir tane okul var. Öğrencilerimiz başka semtlere gitmek zorunda kalıyor. Yeni okulun yeri, hatta adı bile belirlendi ama inşaatına bir türlü başlanamadı.

* Çocuk parkına ihtiyacımız var.

* Çarpık bir kentleşme söz konusu.

* Her caddeye hatta her sokağa bir çöp konteynırı konulmasını, hem sağlık hem de çevre temizliği bakımından istiyoruz.

* İçerenköy, İnönü, Fındıklı hattı üzerinde bulunan Çamaşırcı Deresi'nin insanların sağlığı açısından üstünün kapatılmasını bekliyoruz.

* Başta Atatürk, Çınar, Evren, Okul ve Hancıoğlu caddeleri olmak üzere tüm yolların asfaltlanmasını rica ediyoruz...

* İGDAŞ'ın ne zaman doğalgaz getireceğini öğrenmek istiyoruz...

Alo Erdal Abi dert köşesi

* SARIYER
Haliç gibi

MADEN Taşkıran mevkiindeki dereye çevrenin kanalizasyonunu vermeye başladılar. Artık kokusu Haliç'ten beter oldu. Bu sıcak havalarda evlerimizin camını bile açamıyoruz.

Ahmet Çiçek

* B.EVLER
Yarışıyorlar

ÇALIŞLAR Caddesi Namık İsmail Sokak ve çevresinde gece yarılarına kadar çevredeki restoranların yemek servisi yapan motosikletlileri yarışıyor. Kaza olacak diye korkuyoruz.

Sahibe Yücesan

* KAYNARCA
Tifo olacağız

FEVZİ Çakmak Mahallesi 2. Sakarya Çıkmaz Sokak numara 28/1'deki bina foseptik çukurunu boşalttırmıyor. Lağım ve kokudan bu yaz günü çocuklarımız tifoya yakalanacak.

Bülent Küçük

* Z.BURUNU
Çöpcü gürültüsü

VELİEFENDİ Mahallesi 75/2 Sokak'ta Çarşamba günleri Pazar kuruluyor. Çöpler ise büyük bir gürültü ile saat 02.00'de toplanmaya başlıyor. Ayrıca çoğu günler sokak yıkanmıyor.

Osman Güneş

* ÜMRANİYE
Toz-toprak

FEVZİ Çakmak Caddesi Ihlamur Kuyu yolu stabilize olduğu için bütün toz-toprak evimizin içine giriyor. Belediyeye yolun asfaltlanması için 200 imzalı dilekçe verdik, bir işe yaramadı.

Mahalle sakinleri

* BEŞİKTAŞ
Park dökülüyor

ORTAKÖY Camii yanındaki çocuk parkı bakımsızlıktan dökülüyor. Salıncaklar paslı, kaydırağı da kaldırdılar. En önemlisi zeminde kum yok. Çocuklar düşüp yaralanıyor.

Dilaver Kömürcü

* ÜSKÜDAR
Anten çirkinliği

AYAZMA Mahallesi Öğdül Sokal Gözde Apartmanı'nda oturuyorum. Sahil kesimi TV seyredemiyor. Kablolu yayın olmadığı için herkes uydu anten takıyor. Yalnız bizim binada 12 tane var. İhsan Başaydın

* ŞİŞLİ
Zorba kahyalar

NOVA Baran'ın yanındaki Veteriner Hilmi Sokak'ta 3 kahya park eden araçlardan zorla para alıyorlar. Vermeyinin aracını çiziyorlar. 2 milyon vermek istemeyen anneme saldırdılar.

Bir mağdur

* PENDİK
Asfaltlayın

DUMLUPINAR Mahallesi'ndeki 11 bloktan oluşan Andaç Kent Siteleri'nde oturuyoruz. Yıllardır yolumuzun asfaltlanmasını bekliyoruz. Bizleri kışın çamura, yazın toza mahkum ettiler. Site sakinleri

* GÜNGÖREN
Kamyonetleri çekin

MERKEZ Mahallesi Meydancı Sokak nakliye kamyonetlerinin işgali altında. Sokağımıza araçlarımızı sokmak bir yana, kaldırımlardan bile zor geçiliyor. Çocuklarımızın hayatı tehlikede. Seyfullah Emlakcı

* MALTEPE
Lağım bastı

SÜREYYAPLAJI İstasyonu alt geçiti lağım suyu ile doldu. İnsanlar rayların üstünden gidip geliyor. Ayrıca kokudan camlarımızı bile açamıyoruz. Sivrisinekler de bulut gibi oldu.

Zeynep Saraç

* KOCAMUSTAFAPAŞA
Hırsızlık arttı

ARABACI Beyazıt Mahallesi Eski Cami Sokak'ta hırsızlık kol keziyor. Artık evleri soymaya başladılar. Önceki gün de bir araba çalındı. Artık korkuyoruz ve güvenliğin artırılmasını istiyoruz.

Ercan Yılmaz

SIRA KARTAL EMNİYETİ'NDE
MALTEPE İlçe Emniyet Müdürü söz verdiği gibi sahildeki mangalcıların kökünü kazıdı... Ama bu kez de mangalını kapan Kartal sahiline taşındı... Şimdi sıra Kartal İlçe Emniyet Müdürü'nde... Ve tabii ki Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de...

Sorunlarınıza çözüm bulmak istiyorsanız tek adres bu köşe... Çünkü bu köşe yetkililer tarafından izleniyor,

şikayetler anında gideriliyor...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır