kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mafya sahaya indi
Her türlü kanunsuz işle anılan mafya babalarının kartvizitlerine 'Futbol kulubü başkanlığı ve yöneticiliği' gibi unvanlar da eklendi

Türkiye'nin en çok sevilen, ilgi gören soporu futbol, "her alana el atan" mafyanın da ilgi alanlarından biri haline geldi. Kimi kanunsuz işlerle kamuoyunun gözünde zedelenen prejstijini düzeltmek, belirli bir kitleyi arkasına almak için, kimi de kara paraları aklamak için bu işe girdi. Aksiyon Dergisi de bu haftaki sayısında mafya-futbol ilişkilerini ortaya koydu. Burada açıklanan isimlerden biri de Çakıcı Ailesi'nin fertleri... Trabzon'un şirin ilçesi Arsin, geçen Haziran'da "Çakıcı Başkan, Arsinspor şampiyon!" sloganlarıyla inledi. Arsinspor'u amatör kümedeyken alıp 4 yıl uğraştıktan sonra 3. Lig'e yükseltmeyi başaran İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Usta, kongrede aday olmayacağını açıkladı. Başkanlık için Alaattin Çakıcı'ya teklif götürdü. Teklifi, Çakıcı'ya, kardeşi Gencay Çakıcı iletti. Hapisten 'olabilir' cevabı geldi ancak, Çakıcı bir mahkumdu ve bu halde başkan olamazdı. Bu defa küçük kardeş Gencay Çakıcı'ya aynı teklif yapıldı. Kongreye tek aday olarak katılan Gencay Çakıcı, başkan seçildi.

NURİŞLER'İN TAKIMI
Çakıcı ailesinin futbola ilgisi Arsin'le başlamadı. Fenerbahçe'de kongre üyeliği yapan bir kişinin iddiasına göre Alaattin Çakıcı, Fenerbahçe'nin eski başkanı Emin Cankurtaran'ın ihalelerinde "korumalığını" yapıyordu. Çakıcı'nın futbol yelpazesi oldukça geniş; Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy ile de eski dost oldukları, bazı konularda aracı olduğu iddiası geçtiğimiz aylarda basında yer almıştı.

Karagümrüklü Nuri Ergin'in takımı ise doğal olarak Karagümrükspor. Nuriş, kulübünün başına üvey kardeşi Nejat'ı geçirdi. Karagümrükspor'un başkanı Nurişler'den biri olunca lokal, kanlı kavgada Çakıcı'nın adamları tarafından basıldı ve silahla tarandı.

MALATYA'YA MARADONA!
Mafyanın en sıkı markajına maruz kalan kulüp belki de Malatyaspor. Turan Çevik, Nurettin Güven, Metin Kaya Çağlayan, Oral Çelik... Hayali ihracatın süperstarı Nurettin Güven, parasını takımının hizmetine sundu. Parası o kadar çoktu ki, "Maradona'nın da üzerinde duruyoruz. 10 milyon dolar istiyoruz. Ben büyük bölümünü karşılarım" demeçleri veriyordu. Güven, Maradona'yı getirmedi ama Brezilya'nın dünyaca tanınmış oyuncuları Eder, Carlos ve Serginho'yu astronomik rakamlara aldı. Bu olay, futbolda kara para aklandığı iddiasının lehine bugüne kadar ortaya çıkan en önemli bulgu niteliğini taşımaya devam ediyor.

KİM NEREDE TOP KOŞTURDU?
* Karagümrük: Nuri Ergin'in (Nuriş) kardeşi Nejat Ergin (Başkan).

* DüzceSpor: Yaşar Öz (Yöneticilik yaptı), Ferda Seven (Başkanlık yaptı).

* Licespor: Behçet Cantürk (Başkanlık yaptı, uluslararası en büyük uyuşturucu kaçakçısı ve PKK'nın finansörüydü, öldürüldü).

* Sarıyer: Dündar Kılıç, Metin Kaya Çağlayan (yöneticilik yaptılar).

* Ç. RizeSpor: Sedat Peker'in kardeşi Vedat Peker (Genel sekreter).

* MalatyaSpor: Turan Çevik, Nurettin Güven, Metin Kaya Çağlayan, Oral Çelik (Oral Çelik 15 yıl olmak üzere, hepsi başkanlık yaptı).

* ÖzsahrayIcedİt: Ali Fevzi Bir (Başkan), Sami Hoştan (Yönetici).

* ArsinSpor: Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı (Başkan).

* GaziantepSpor: Halil Havar (Başkanlık yaptı, uluslararası uyuşturucu kaçakçısı).

* BursaSpor: Erol Evcil (Yöneticilik yaptı, Susurluk sürecinin kahramanlarından, Malki cinayetinden cezaevinde).

* BalıkesirSpor: Ergun Gür (Başkanlık yaptı, çete kurmak ve adam öldürmeye azmettirmekten aranıyor).

* SamsunSpor: Fehmi Sağlamer (Kulübe başkanlık yaptı, silah kaçakçılığından ceza aldı), Hasbi Menteşoğlu (Başkanlık yaptı, hayali ihracatçı).


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır