kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
F tipine ünlü konuklar
Kartal Cezaevi'ndeki Mehmet Ali Ağca, Alaattin Çakıcı, Adnan Oktar, Erol Evcil, Salih Mirzabeyoğlu ile Banker Bako Kocaeli'ndeki F tipi cezaevine sevk edilecek

Adalet Bakanlığı tarafından Ankara, İzmir, Edirne, Tekirdağ, Bolu ve Kocaeli'ne yapılan F tipi, 6 cezaevinin öncelikli sakinleri ünlü tutuklular olacak. Kartal Cezaevi'nde bulunan M. Ali Ağca, Alaattin Çakıcı, Adnan Oktar, Erol Evcil, Salih Mirzabeyoğlu, Baki Cengiz Aygün Kocaeli'ndeki F tipi cezaevine sevk edilecek. Toplam 60 bin metrekarelik alan üzerine kurulu F tipi cezaevlerinde 45 bin metrekarelik kapalı alan bulunuyor. 69 adet tek kişilik ve 112 adet 3 kişilik koğuşun bulunduğu F tipi cezaevlerine arıtma tesisi, ziyaretçi bekleme salonu, 20 konutluk lojman binası, trafo ve su deposu yapılıyor.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
F tipi cezaevlerinde, 159 kamera bulunacak. Bu kameraların birisi cezaevinin tam ortasının çatısına yerleştirilecek. 9 kule inşa edilecek. Dış duvarlar ile binalar arasına duyarlı teller yerleştirilecek. İnsana karşı duyarlı olan bu tellere biri yaklaştığında alarm çalacak. Başta personel, avukat ve hükümlüler olmak üzere cezaevindeki herkesi tanıyacak el biometreleri bulunacak. Böylece mahkumların ziyaretçilerle yer değiştirerek kaçması engellenecek. Koridor çıkışlarındaki kapıların biri kapanmadan diğerinin açılmayacak olması bir diğer önlem.

ÖZELLİĞE GÖRE KOĞUŞ
F tipi cezaevlerinde tek kişilik koğuşlar 16, üç kişilik koğuşlar 50 metrekare yapılacak. 2 katlı olarak yapılan koğuşlarda altta mutfak, duş ve tuvaletin bulunduğu yaşam bölümü yer alacak. Üst kat ise yatakhane olarak düzenlenecek. Cezaevine yeni gelenler bu koğuşlarda "müşahade" altına alınacak. En fazla 1 ay süreyle burada kalacak mahkumlar daha sonra benzer özelliklerdeki 3 kişilik koğuşlara sevk edilecekler.

Tüm olumlu tanıtımlara rağmen F tipi cezaevlerine tepki dün de sürdü. Ankara TEM yolu turnike girişlerinde toplanan tutuklu ve hükümlü yakınları F tipi cezaevlerini 'çeşitli yöntemlerle' protesto etti.

Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır