kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bireysel bankacılığa teknoloji desteği
Pamukbank, 'business intelligence' projesini tanıttı.

Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, Türk bankacılık sektörünün ciddi bir yeniden yapılanma döneminin eşiğinde olduğunu ve önümüzdeki dönemde bireysel bankacılığın öneminin artacağını söyledi. Pamukbank, IBM Türk desteğiyle gerçekleştirilen 'business intelligence' projesi uygulamaları ile veri ambarı projesi kapsamında müşterilerine özel finans hizmetleri sunacak. Projenin tanıtıldığı toplantıda konuşan Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, dünyadaki değişime paralel olarak Türk bankacılığının da hızla geliştiğini, bankacılık uygulamaları, ürün yelpazesi, teknoloji kullanımı ve müşteriyle ilişkilerde Batı'daki bakış açısının yakalanmaya çalışıldığını söyledi.

IBM'in, mevcut verileri rekabet avantajı sağlayacak biçimde bilgiye dönüştürmek üzere geliştirdiği 'business intelligence' uygulamalarının, 2000'li yıllara hazırlanmak amacıyla 2 yıl önce başlatılan "Geleceğin Bankacılığı" projesine de büyük destek sağlayacağını belirten Emirdağ, "geleceğin bankacılığında bilgiyi, müşteri odaklı bankacılık hizmetlerinde kullanabilmek çok önemli hale gelecek. Biz bugünden bu yönde adımlar atıyoruz. IBM'in geliştirdiği 'business intelligence' uygulamalarıyla, mevcut müşterilerimizde sadakati sağlarken, sunduğumuz kaliteli hizmetle müşteri potansiyelimizi arttıracağız" dedi. Türk bankacılık sektöründe 80 sonrası yaşanan önemli değişimlere de dikkat çeken Emiroğlu, "20 yıldır enflasyonla yaşamaya alışan bir toplum olarak yerleşmiş değerlerimiz var. Enflasyonun düşmesiyle artık bu değerler de değişiyor. Artık bankalar bireye yakın olacak. Düşen enflasyonla bireysel bankacılık daha da önemli ve karlı hale gelecek, ürün yelpazesi değişecek ve doğru fiyatlandırma önem kazanacak" dedi.

IBM Türk Genel Müdürü Hüseyin Kızıltay da, projenin müşteri segmentasyonu, kârlılık ve risk analizi, müşteri bağlılığını artırma, çapraz satış, analize yönelik hızlı raporlama, müşteri odaklı çalışma gibi çözümler içerdiğini anlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır