kapat

02.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Otomobil ithalatını yasaklamayacağız'
Sanayi Bakanı Ahmet Tanrıkulu, otomobil ithalatında kısıtlayıcı olacaklarını ama yasaklayıcı bir tutum takınmayacaklarını söyledi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, geçen yıla göre otomobil ithalatının büyük farkla artmasına ve bu dönemde ekonominin dibe vurmasına rağmen, bu yıl alınacak önlemlerde yasaklayıcı tavır içine girmeyeceklerini belirtti. Getirilecek kısıtlamanın Dünya Ticaret Örgütü ve Avrupa Birliği kurallarına uygun olacağını belirten Tanrıkulu, bu alanda yapılacakların da sınırlı olduğuna dikkat çekti.

İstikrar programının en önemli özelliğinin talep kısıcı nitelikler taşıması olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, ekonomideki canlanmanın gelecekte talep gevşetici uygulamalarla geliştirileceğini, bunun da üretim, ticaret ve satışı artıracağına dikkat çekti.

KREDİLERE DİKKAT
Tanrıkulu, yaşanan talep canlanmasının, daha çok düşük faizli tüketici kredilerinden kaynaklandığını belirterek, faizlerdeki düşüşünde beklenenden erken gerçekleştiğini vurguladı. Tanrıkulu, "Faizlerde beklenenden önce görülen düşüş, tüketicileri erteledikleri ihtiyaçlarını karşılamaya yöneltti. Bu ekonomide canlılık sağladı ama ithalatı artırdı. Hedefimiz, bu canlanmanın ve faiz düşüşünün 2-3 ay sonra olmasıydı" dedi.

İstikrar programının ikinci ayağında harcamalar reformu ve diğer yapısal düzenlemelerin de getirileceğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır