kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Depremzedelere yardım ne oldu?...

Gayemiz problem çıkarmak değil de, konuların üzerine gidip, hallolmasını sağlamak. Allah bir daha göstermesin, deprem faciasını yaşadık, üstünden neredeyse 1 sene geçti. Bu arada yetkililer, ilgililer, hayırseverler dahil herkes, karınca kararınca birşeyler yapmaya çalıştı. Yaraları kapatmak için bir hayli emek sarfedildi. Ama herşey dört başı mamur olabildi mi?... Tabii ki hayır... Olması da zaten mümkün değil... Çünkü arada bazı unutmalar, yanlışlıklar, hatalar da yapılmadı değil...

İşte Müniş Bayındır'da unutulanlardan biri... Daha evvel gönderdiği mektubunu almadım ama ikincisini gönderip, beni uyarmış. Diyor ki; "Ben 17 Ağustos depreminde eşimi kaybettim. Kendim de 6 saat sonra enkazdan çıkarıldım. Hükümet depremde 1. derecede yakını ölenlere, 750 milyon TL. yardım yapacaktı. Ancak bugüne kadar sadece 250 milyon TL. ödediler. Geride kalan kısmı verilmedi. Şu anda emekli bir öğretmen olarak, hayatımı Etiler'deki Huzurevinde geçiriyorum. İlgililere duyurmanız için bu mektubu yazdım. Benim gibi daha bir sürü insan var. Buradan sesleniyorum; toplanan yardımlar ne oldu?.. Hakkım olan paramın geri kalan kısmı ne zaman ödenecek?... Yetkililerden cevap bekliyorum. Müniş Bayındır, Etiler Huzurevi 1471 no.lu oda..."

Bu mektuba benim ekleyeceğim hiçbir şey yok, durum herşeyi ile ortada... Zaten benim de uyumlu ve istikrar içinde çalışan yukarıdakilere sözüm yok... Ancak dertlilerin dertlerini yansıtmakla görevliyim, o kadar...

Samsung telefonları başımıza bela oldu.

Son günlerde bir cep telefonu furyası oldu ya... Reklamlarıyla, ilanlarıyla cebimize giren cep telefonları hep keyif getirecek değil ya, bazen de başımıza dert getiriyor. İşte Samsung marka telefon alanların bir kısmı, makinalarından şikayetçi... Bir değil, iki değil, şikayetlerin sayısı gittikçe yükseliyor. O yüzden de uyarmak zorundayım.

Samsung SGH 600 cep telefonu alanlar, aldıklarına bin pişman... Şikayetlerini yapıyorlar ama bir türlü cevap alamıyorlar. Bazıları ise, taa makinanın yapıldığı ülkeye müracaat etmişler ve oradan "Evet bu modellerde bir arıza oldu, onun için piyasadan topluyoruz" cevabını almışlar. Ama bizde hâlâ bunlar satılıyor. Bu ne biçim iş?... Türkiye'de bu telefonu satan İNTERLINE şirketini uyarıyorum; adam gibi iş yapacaksanız yapın, milleti kazıklamaya hakkınız yok..

Cumhur Ersümer olaya el koydu.

Biga'da yapılacak bir baraj göleti istimlakında bazı yolsuzlukların olduğunu ve ilgililerin el atmasını içeren yazıma ilk cevap Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'den geldi. Hasta yatağından konuya hemen el attığını bildirdi ve detaylı bilgi gönderdi. Kendisine geçmiş olsun diyor, duyarlılığından dolayı da teşekkür ediyorum.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır