kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli'den birlik beraberlik mesajı
MHP'nin sonbaharda yapılacak olan kongresi için, büyük illerde kıyasıya kulis sürerken olaylı kongreler de birbirini izliyor.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 1 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kongreden sonra MHP lideri Devlet Bahçeli, ilçe kongrelerine gönderdiği telgrafta birlik ve beraberlek mesajı verdi. Türkiye'nin çok yönlü bunalım ve sıkıntıların içinde bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, "Bu durum içinde yegane umut veren parti MHP'dir. Bu nedenle partimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesi her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. MHP, birlik ve beraberlik içinde Türk Milleti'nin emrinde olmaya devam edecektir. İlçe ve il kongreleri de bunun kilometre taşı olacaktır" dedi. Bahçeli, Kahta'daki olaylarla ilgili olarak MHP Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı'yı olayı incelemek üzere bu ilçeye gönderdi.

Öte yandan, Genel Merkez'in münfesih olan illere atama yapılması, çoğunlukla da atanan kişilerin destekleme yönünde tavır alması kongrelerin gergin geçmesine yol açıyor. MHP'nin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, kongrelere doğrudan müdahale etmekle suçlanıyor. Başkanlık Divanı'nda il kongrelerine mümkün olduğunca katılmayı planlandığını açıklayan Bahçeli ise, teşkilatlardaki muhaliflerin "Genel Merkez müdahalesi var" eleştirileri nedeniyle şimdiye kadar hiçbir kongreye katılmadı.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır