kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sadettin Tantan'dan avanta tatilcilere ceza
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, 254 belediye başkanının eğitim semineri adı altında Rio, Paris, Bangkok, Singapur ve Zürih kaçamaklarını örtbas eden 2 kişiyi görevden aldı

Depremzede genç kıza tokat atan, çizmelerini giymek için korumalarını kullanan, adı Paraşüt Operasyonu'na karışan valileri tek tek merkeze çeken İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, 254 belediye başkanının "eğitim semineri" adı altında Rio, Paris, Bangkok, Singapur ve Zürih'deki kaçamaklarını "örtbas" eden Dernek Denetçileri Grup Yöneticisi Çetin Alkan ile Yardımcısı Fahriye Okutan'ı da görevlerinden aldı.

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği'nce 1998'de organize edilen gezilerle ilgili skandal, Denetçi Bilal Uçar, Komser Yardımcıları Alper Levent Dere, Hakan Bıyık ve polis memuru Recep Gökkaya tarafından ortaya çıkarıldı. Ancak Alkan, grup yöneticisi olarak doğrudan denetime katılmaması gerekirken, skandala ilişkin hazırladığı ikinci raporla "her şey usulüne uygun" diye rapor yazdı.

Bunun üzerine Denetçi Uçar, 26 Haziran günü İçişleri Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunarak, Amiri Alkan ve Yardımcısı Okutan'ı "yolsuzlukları örtbas etmekle" suçlayıp iddiaların araştırılmasını istedi. Yapılan soruşturma sonucunda Alkan ve Okutan'ın görevlerine son verildi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır