kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erbakan'ın dosyalı tatili
Bir yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay'ca da onanan Necmettin Erbakan, tatilini geçirdiği Altınoluk'ta başını dosyalardan kaldıramıyor. Erbakan, karar düzeltme başvurusu için çalışmayı sürdürürken oğlu Fatih tatil ve denizin keyfini çıkarıyor

Kapatılan Refah Partisi'nin yasaklı genel başkanı Necmettin Erbakan, yaz tatilini Altınoluk'ta geçiriyor. Necmettin Erbakan'a ailesi ve akrabaları da eşlik ediyor. Erbakan Ailesi'nin evi, geniş bir alanı kaplayan ağaçların arasında kayboluyor. Aile ancak, sahile indiklerinde ya da denizin üzerine kurdukları kamelyaya çıktıklarında görülebiliyor. Erbakan'ın evinden denize kadar uzanan iskele, mavi beyaz brandayla kaplı kamelyaya ulaşıyor.

TERLİKLER FORA!
İskeleye terliksiz çıkılmaması dikkat çekiyor. Aile fertleri öğle yemeklerinin çoğunu burada yiyor. Bazen genç kızlar, buraya termoslarla çay taşıyor; torunlar oynamaları için kamelyaya getiriliyor. Aile sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor. Yazlığın ön kısmında 24 saat bekleyen korumaların yanı sıra sahil kesiminde de güvenlikten sorumlu görevliler hazır bulunuyor.

SON ŞANSI İÇİN ÇALIŞIYOR
Hakkındaki 1 yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından onanan Erbakan, Altınoluk'ta da "karar düzeltme" başvurusu için çalışmalarını sürdürüyor. Cezaevinden kurtulabilmek için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na "karar düzeltme" talebinde bulunacak olan Erbakan, bu talepten sonuç almanın yollarını arıyor. Avukatları tarafından hazırlanarak Altınoluk'a gönderilen "karar düzeltme" dilekçesini, inceleyip eklemelerde bulunan Erbakan'ın Ağustos ayı içinde başvuruda bulunması gerekiyor. Erbakan bu talebinden sonuç alamazsa İnfaz Yasası'na göre 1 yıllık hapis cezasına karşılık 4 ay 24 gün cezaevinde kalacak.

KIYAFETLER RESMİ
Necmettin Erbakan, tatilde rahat giyimleriyle dikkat çeken diğer siyasetçilerin aksine, dirseklerine kadar uzanan bir gömlek ve krem rengi pantolon giyiyor; sadece kamelyaya geldiğinde ayakkabılarını çıkarıyor. Hizmetçilerinin yaptığı çay servisi sırasında Erbakan'ın yanında eşi Nermin Erbakan ve kızları Elif de hazır bulunuyor. Nermin ve Elif Erbakan da uzun etekle uzun kollu gömlek giymeyi tercih ediyor.

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih ile evin gençleri, iskeleden sık sık denize giriyor. Evin tek oğlu Fatih, kamelyanın boşaltılmasının ardından arkadaşları ve korumalarıyla birlikte denize giriyor. Öte yandan, kıyıda iskeleye bağlı bir bot da hazır tutuluyor.

BELGELERİ ELİNDEN BIRAKMIYOR
Sıkı güvenlik önlemleriyle korunan Necmettin Erbakan, kamelyaya dosyalarıyla çıkıyor. Buradaki vaktini dosyalarını inceleyerek geçiriyor. Erbakan'ın yazlık komşuları, önceki yıllarda güvenlik nedeniyle yazlığın önünden geçilmesine izin verilmediğini ancak, son zamanlarda buna ses çıkarılmadığını ifade ediyorlar. Artık herkes dilediğince denize girebiliyor. Hatta sahilde uzun süre sarmaş dolaş oturup öpüşen gençler bile görülüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır