kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devlet önüne gelene maaş bağlamış...
Kaçaklara, bölücülere, eroin kaçakçılarına

Devletteki çarpık maaş uygulamasından, milletvekillerine "Pezevenk" diyen, Anayasal düzeni değiştirmek için faaliyet gösteren, Atatürk'e hakaret edip yurtdışına kaçan eski Refah Milletvekilleri ile bölücülükten cezaevinde olan ya da yurtdışına kaçan DEP'liler de yararlanıyor. Bu kişilere emekli milletvekili olarak yasama tazminatı da dahil 800 milyon lira maaş ödeniyor. Halen yurtdışında bulunan DEP'li Zübeyir Aydar ve Ali Yiğit ile kapatılan RP'nin eski milletvekilleri İbrahim Halil Çelik ve Şevki Yılmaz ile Hasan Mezarcı ve ailelerine ait sağlık harcama faturaları da Meclis tarafından ödendi.

2 MİLYAR SAĞLIK HARCAMASI
Kırmızı pasaport ile eroin kaçakçılığı yaparken Almanya'da yakalanan ve uzun süre cezaevinde yatıp Türkiye'ye iade edilen MSP Diyarbakır eski Milletvekili Halit Kahraman'a da maaş bağlandı. Kahraman'ın geçen yılki 2 milyar 89 milyon liralık sağlık harcamasını da TBMM ödedi. Yine eroin kaçakçılığından yurtdışında yakalanan ve daha sonra ölen MHP eski Niğde Senatörü Kudret Bayhan'ın ailesine de maaş ödeniyor. Milletvekillerinin ödenek ve yolluklarına ilişkin yasada yapılan bir değişiklik ile daha önce "Cezaen Milletvekillikleri düşürülenlere" maaş bağlanmazken, bu hüküm kaldırıldı ve "Türk vatandaşlığından çıkarılanlara emekli aylığı bağlanmaz" hükmü getirildi.

Şeref madalyası kimlere veriliyor?
2933 sayılı Madalya ve Nişanlar kanunu uyarınca, madalyalar, Devlet Şeref, Devlet Övünç ve Devlet Üstün Hizmet olmak üzere üç değişik türde veriliyor. Madalyalar, ilgili bakanın teklifi ve Bakanlar Kurulu'nun onayı ile Cumhurbaşkanı tarafından hak sahibine sunuluyor. Yasa uyarınca madalyaların veriliş nedeni ve kapsamları şöyle:

DEVLET ŞEREF MADALYASI: Cumhuriyetin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru birlik ve beraberliği için yurtiçi veya yurtdışında üstün feragat, fedakarlık ve başarı ve yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere veriliyor.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI: Yurtiçinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde, feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına, haklı gurur kaynağı teşkil ederek, malul olanlara ve şehit olan kişilere ve mirasçılarına veriliyor.

DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI: Yurtiçinde veya dışında, herhangi bir alanda feragat, fedakarlık ve gayreti ile yaptığı çalışmalarda, ülke ve dünya çapındaki emsallerine nazaran, üstün başarı göstererek, devletin yücelmesine ve milli menfaatlere, önemli ölçüde katkısı olan Türk vatandaşlarına veriliyor.

MADALYA SAHİPLERİ
Bugüne kadar madalya verilenler ve TBMM'ye sunulan yasa tasarısı ile kendileri ya da mirasçıları, aylık maaşa bağlanacak olan Türk uyruklu kişiler şöyle:

Sezai Türkeş, Fevzi Akkaya, İzzet Baysal (merhum), İhsan Doğramacı, Ahmet Turan, Kadir Has, Fuat Miras, Raif Dinçkök (merhum), A. Nuri Çolakoğlu, Enver Ören, Işık Demiray, Niyazi Önen, Yasin Altınbaş, Ağa Ceylan (merhum), İdris Yamantürk, Sabri Artam, Semiha Şakir (merhum), Sema Küçüksöz, Yakup Aksoy (merhum), Musa Coşkun, Aliye Yahşi (merhum), Mahmut Çalık, Mustafa Dörtçelik, Kemal Şahin, Vural Öger, Recep Keskin, Eşref Ünsal, Mustafa Baklan, Hayati Önel, Ziya Akşahin, Sinan Bayrak-taroğlu, Gökşin Sipahioğlu, Mümtaz Teker, Ahmet Çalık, Ünal Aysal, Hüseyin Kuru, Ali Akkanat ve Ziya Aksu ile, 37 işadamı, 26 olimpiyat şampiyonu, 8 görev malülü, 16 şehit emniyet mensubu mirasçısı..


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır