kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Osman'ın dirilişi
Trafik kazasında iki ayağı da kopan ve yaşaması mucize denilen basketbolcu Osman Albora, koltuk değneksiz yürümeye başladı!

Üç yıl önce kendi kullandığı otomobil ile bariyerlere çarpan Galatasaray Basketbol Takımı'nın oyuncularından Osman Albora, inanılmazı gerçekleştirdi. Kazadan sonra ölmesine kesin gözüyle bakılan Albora artık yürüyor ve dahası "Takıma geri döneceğim" diyor.

BARİYERLERE BİNDİRDİ
Koç Üniversi'nde okuyan Osman Albora'nın hayatını karartan olay 1997 yılının Aralık ayında meydana geldi. Özel otomobiliyle okula yetişmek için aşırı sürat yapan Osman, E-5 Hasanpaşa Mevkii'nde direksiyon hakimiyetini yitirince bariyerlere bindirdi. Araçta sıkışan Osman'a ilk müdahaleyi servis bekleyen işçiler yaptı.

Otomobilden güçlükle çıkartılan Osman, kenara alındı ancak iki ayağı da arabada kalmıştı! Tam bu sırada olay yerinden geçmekte olan bir ekip otosundan inen polis, önce Osman'ı alıp hastaneye yetiştirmek istedi. Ancak büyük şans eseri uzaktan bir ambulans göründü. Sivas'tan bakım için İstanbul'a gelen ambulansın şoförü 'sağlık donanımım yok, alamam' dedi. Ancak polisin ısrarı üzerine Osman ve bir poşete konulan iki ayağı ambulansa bindirilip SSK Göztepe Hastanesi'ne götürüldü. Fakat burada ameliyatı yapacak tıbbi donanım ve ekip yoktu. Osman için tüm ümitler tükeniyordu.

8 SAAT SÜREN AMELİYAT
Çok kan kaybetmişti. Artık hayatından ümit kesilmişti. Ancak Osman'ın yanındaki polis kararlıydı. Son bir ümitle onu hemen Hasanpaşa'daki Kadıköy Vatan Hastanesi'ne götürdü. Mikro Cerrahi uzmanları Fatih Parmaksızoğlu ve İbrahim Ökçesiz yönetimindeki ekip Osman'ın ayaklarını yaklaşık 8 saat süren başarılı bir ameliyatla yerine dikti.

Osman Albora ilk raundu kazanmıştı. Ancak daha önünde çok uzun bir yol vardı. Sol ayağında 9 santimlik kısalma olan Albora'nın ayakları seri ameliyatlarla 4-5 santim uzatıldı. Aradan tam iki yıl geçti. Osman önce yataktan kalktı sonra koltuk değneklerini attı. Artık yürüyordu. Bir mucizeyi gerçekleştirmişti Osman.

"POTALAR BENİ BEKLİYOR"
"Bu hayatta ne kadar keyif verici anınız varsa öbür tarafa giderken o kadar kârlısınız" diyen Osman Albora, keyif almadığınız, sıkıldığınız anlar varsa siz o kadar boş yaşamışsınız diyor ve ekliyor:

"Ama bu keyfi başkalarına zarar vermeden almayı öğrenmeliyiz. Normal hayatın akışı içersinde keyif almayı bilmeliyiz. Kötü şeylerin hayatımızı etkilemesine izin vermemeliyiz. Azimli olmalıyız. Ben kazadan önce basketbol oynuyordum. Şimdi de oynacağım. Bunu yapmamı engelleyebilecek hiçbir şey yok. İstemek başarmanın yarısıdır. Potalar beni bekliyor. Tekrar o sahaya çıkıp başarılı atışlar yapacağım."

Yalçın BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır