kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bürokraside atama fırtınası
Bürokrasi, tatile girmeden bir dizi atama ve görev değişikliği haberi ile çalkalanıyor. Gümrük Müsteşarı Ramazan Uludağ, emekli oluyor. Uludağ'ın, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyeliği için kararnamesi imzada. Gümrük Müsteşarlığı'na ise Turizm Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu getiriliyor.

DPT Müsteşarı Akın İzmirlioğlu'nun, siyasilerle ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle görevden ayrılması bekleniyor. Maliye Bakanlığı'nda Müsteşar olan Erdoğan Öner'in, 2001 yılı başında görev süresi dolacak Sayıştay Başkanı Kamil Mutluer'in yerine getirileceği söyleniyor. Gelirler Genel Müdürü Akif Hamzaçebi ve Teftiş Kurulu Başkanı Ertan Dikmen müşteşar adayları arasında. Maliye'nin boş olan Washington Temsilciliği için Milli Emlak Genel Müdürü Doğan Cansızlar ve Gelirler Genel Müdür Yardımcısı Osman Arıoğlu düşünülüyor. Hazine eski Müsteşarı Mehmet Kaytaz, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası'ndan dönüyor. Bu görev için Hazine Müsteşar Yardımcısı Ayşe Dönmezer'in ismi geçiyor. DTM'de 28 kişilik dış tayin kararnamesi de imzalandı. Eski Müsteşar Osman Doğangün İtalya'dan, Müsteşar eski Yardımcıları Güven Erdal İsviçre, Bülent Şahinalp ABD ve İhracat eski Genel Müdürü Değer Berkol Kanada'dan dönüyor. Serbest Bölgeler Genel Müdürü Erkut Duran Lahey'e, AB Genel Müdürü Münir Yetkin Cenevre'ye, İhracat Genel Müdürü Ömer Berki Viyana'ya atanıyor. Hemen belirtelim SPK Başkanı Muhsin Mengütürk'ün görev süresi Ekim'de MB Başkanı Gazi Erçel'in görev süresi ise Nisan 2001'de doluyor.Jet Fadıl'ın uyanıklığı

Jet-Pa Holding'in sahibi Fadıl Akgündüz gerek vergi gerekse kara para yönüyle kıskaçta. Akgündüz ve şirketlerinin tüm malvarlığı, hak ve alacaklarına tedbir uygulandı. Hatta Jet-Pa Spor'un ünlü futbolcularına ait bonservis bedelleri de tedbir kapsamına alındı. Ancak mahkeme, Fadıl Akgündüz'ün, Jet-Pa Spor'u temsil etmediği ve ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle transfer engeli yaratan tedbir kararını kaldırdı. Buna karşın Maliye'nin, işin peşini bırakmaya hiç niyeti yok. Maliye, kısa bir inceleme ile Jet-Pa Spor'un dernek statüsünde olduğunu belirledi. Dernek olduğu için Maliye denetiminden sıyrılmayı başaran Jet-Pa Spor'un, Jet-Pa Holding'le organik bağı bulunduğunun ispatlanması an meselesi. Bu ilişki kurulursa, Jet-Pa Spor'un bonservis kazancı yeniden tedbir kapsamına alınacak. Satış tamamlanmış olsa bile paranın takibi yapılabilecek.

THY ve Telekom özelleşir mi?

2000 yılında iki kuruluşun özelleştirilmesi önemli. THY için, blok satış, halka arz seçenekleri ve bunların nasıl olacağı tartışılıyor. En az kâr getiren Qualiflyer bağlantısının yenilenmesi kaçınılmaz görünüyor. Telekom'da ise yüzde 20 hisseyi alacak gruba verilecek yönetim yetkisinde temkinli davranılması, projenin geleceğini tehlikeye sokacak girişim olarak gösteriliyor. İki özelleştirmenin başarısı, siyasi hesaba dayanmayan objektif kriterlerin bulunmasında yatıyor.

OKAN MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır