kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merkez Bankası'ndan gurbetçiye vergi uyarısı
Alman Maliye Bakanlığı'nın Dresdner Bank'taki gurbetçi hesaplarına inceleme başlatması üzerine T.Merkez Bankası, gurbetçileri vergilerini ödemeleri için uyardı

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının toplam 21 milyar mark'lık mevduatlarından kazandıkları faizleri beyan etmeyerek vergi kaçırmaları ve Alman otoritelerini yanıltmaları, tahmin edilenden yüksek fatura çıkarttı. Merkez Bankası verdiği ilanla gurbetçi vatandaşları vergi konusunda uyardı.

Başta Almanya baskılarında olmak üzere bazı gazetelerde çıkan "Merkez Bankası'nın Frankfurt Temsilciliği basıldı, evraklara el konuldu" şeklindeki haberler, az da olsa mevduat çekilişine neden oldu. En büyük endişe bu paraların yeşil sermayeye akması.

Merkez Bankası yetkilileri, yılbaşından sonra diğer Türk bankalarında mevduat faizleri düştüğü için hesaplara para girişi yaşandığını belirttiler. Ancak son günlerde küçük miktarda da olsa bir çekiliş yaşandığını ifade eden yetkililer, bunun olumsuz haberlerden kaynakladığı tahmininde bulundular. Haberlerin devam etmesi sonucu gazetelerin, Almanya baskılarında ilanlar veren Merkez Bankası, Türkiye'deki ilgili otoritelere uyarılarda da bulundu.

Merkez Bankası hafta içi Türk gazetelerinin Almanya baskılarına ilan verdi. Bir ihbar üzerine Merkez Bankası'nın Frankfurt temsilciliğinin basıldığı yönündeki asılsız haberlerin devam ettirildiği belirtilen ilanda şunlar yeraldı: "Hiçbir evrak bulunmayan temsilcilikte, evraka el konulduğu şeklindeki haberler de gerçek dışıdır. Temsilciliğimiz de bankacılık faaliyetinde bulunmamaktadır..."

İlanda her ülkenini vergi mevzuatının farklı olduğu belirtilerek, "Mevzuatın o ülkede yaşayan vatandaşlar tarafından bilinmesi gerektiği düşünülmektedir" denildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır