kapat

31.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cin-tonik karnavalı
Brezilya'daki 'samba' ya da Almanya'daki 'bira' karnavalları gibi, Bodrum'da da 'tematik' bir karnaval düzenlenecek. Bu temanın ünlü satsuma mandalinasıyla hazırlanan cin-tonik olması gündemde

Turizmde son yıllarda aradığını bulamayan Bodrum, 2001 yılında dev bir karnavala hazırlanıyor. İlki gelecek yıl yapılacak ve geleneksel hale dönüştürülecek karnaval için Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı düğmeye bastı.

Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Uğur Boran, "Hedefimiz Bodrum'u dünyada daha iyi tanıtmak. Bu karnavalda Bodrum'un tarih, kültür ve sualtı hazineleri ön plana çıkacak. En az 1 milyon turist çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Rio Karnavalı'nın samba dansı, Almanya karnavallarının bira üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Uğur Boran, Bodrum'a ilişkin "tema" önerilerini 31 Ekim'e kadar bekleyeceklerini, bu konuda firmaların önerisine açık olduklarını belirtti.

SATSUMALI CİN-TONİK
Bodruma'a tatile gidenlerin en büyük zevki, bölgede yetişen "satsuma" adlı yeşil ve sert mandalina ile hazırlanan buzlu cin-tonikten içmektir. Bira ve rakı ile yarışan satsumalı cin-toniğin teklifler içinde öne çıkması ve bu durumda Tekel'in de "Bodrum" markalı özel bir cin üretmesi bekleniyor.

Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır