kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kısıtlama olur'
Yılmaz: Devlet memurlarına kısıtlayıcı hükümler uygulayabilir. Önemli olan anayasal düzeninin korunması, insan haklarını ihlal edilmemesidir

ANAP lideri Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcılığı görevine başladıktan sonra ikinci kez dün, Karadeniz Bölgesi'ne gitti.

Yılmaz, önce, Samsun'un Terme ilçesinde, halka hitap ettikten sonra Atatürk Heykeli ve Terme Belediye Binası'nın açılışını yaptı. Daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, memurlarla ilgili olarak çıkartılan kararnameyi nasıl değerlendirdiği sorulması üzerine, "Kanun Hükmünde Kararname henüz daha Cumhurbaşkanlığı'nda inceleniyor. Bir yorum yapmak istemiyorum" diye yanıt verdi.

YANLIŞ YORUMLAR VAR
Kararnameyi bazı bakanların imzalamadığı şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Yılmaz, şöyle konuştu: "Hayır. Yanlış yorumlar yapılıyor. Bu kanun tasarısı olarak ilk defa 54. Hükümet zamanında, Erbakan hükümeti zamanında hazırlanmıştı. Hükümetimiz zamanında Meclis'e gönderilmiştir. Şimdi Kanun Hükmünde Kararname olarak Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu." Yılmaz şöyle devam etti: "İlke olarak devletin, kendi memurlarına kısıtlayıcı hükümler uygulayabileceğini düşünüyorum. Önemli olan devletin Anayasal ilkelerinin, insan haklarını ihlal etmeden korunmasıdır. "

NÜKLEER SANTRAL
Nükleer santral ihalesinin iptali dolayısıyla ihaleye katılan firmalara tazminat ödenip ödenmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine de Yılmaz, "Hayır, ben sadece bu konuda firmalarla rızai bir çözüm aranmasını önerdim. Tazminat falan ödenmesi söz konusu değil. Çünkü hukuken Türk Devleti'nin böyle bir yükümlülüğü de söz konusu değil" yanıtını verdi.

SİLİNDİR GİBİ EZERİM
Yılmaz'ın son durağı Fatsa oldu. Yılmaz, Fatsa Belediyesi'nin makine parkını açtı. Yılmaz, Fatsa Belediyesi'ne ait iş makinelerini gezerken asfalt yol yapımında kullanılan silindirin üzerine bindi. Silindiri kullanan Yılmaz, "Bu silindir ile kimi ezeceksiniz" sorusuna, "Her yeri ezeceğim" yanıtını verdi.

Cengiz UYSAL- Yener CABBAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır