kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turkcell'in ortağı flörtte
Turkcell'in yüzde 37'sine sahip Finlandiyalı GSM operatörü Sonera, kendine 35 milyar dolar değer biçti. Şirket, Deutsche Telecom, France Telecom gibi devlerle flört ediyor

Turkcell'in yüzde 37'sine sahip Finlandiyalı GSM operatörü Sonera, kendisine gelen satın alma tekliflerini değerlendirmek üzere Goldman Sachs ve Lehman Brothers şirketlerini danışman olarak görevlendirdi.

Yapılan ilk araştırmalar sonucu Sonera'nın satış fiyatı minimum 35 milyar dolar olarak tespit edildi. Şirket hisseleri işlem gördüğü Helsinki borsasında dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi Nokia'nın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Sonera'yı almaya talip muhtemel şirketler arasında özellikle Deutsche Telekom, France Telecom ve Hollanda'lı KPN bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Deutsche Telekom'un 50.7 milyar dolar karşılığında Amerikan Voicestream'ı alacağını açıklamasının ardından dünya iletişim sektöründe tansiyonlar yeniden yükseldi.

SATIŞIN SEBEBİ NE?
Mobil telefon servis sağlayıcısı olarak kısa bir süre öncesine kadar Finlandiya'da monopol durumunda bulunan Sonera büyük ölçüde devlete aitti. Fakat iletişim sektöründe hergeçen gün artan rekabet ve inanılmaz rakamlara ulaşan şirket birleşmelerini finanse etmekte güçlük çekeceğini fark eden Finlandiya Hükümeti, Sonera'nın elinde bulundurduğu yüzde 53.3'lük bölümünü de özelleştirmeye karar verdi.

İspanya'da düzenlenen ve üçüncü jenerasyon iletişim teknolojisi olarak da bilinen UMTS lisanslarından birine sahip olan Sonera muhtemel bir satışta ucuza gitmemek için fiyatını şimdiden belirleme gereğini duydu.

Şirketten hafta başında yapılan açıklamada hedeflenen yıllık ciro hedeflerinde sapma olabileceğinin açıklanmasının ardından Sonera hisselerinde yüzde 8'lik bir düşüş yaşanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır