kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Paraları kontrol etmek gerekiyor
Başbakan Bülent Ecevit, KKTC'de son günlerde yaşanan siyasi ve mali krizi değerlendirdi.

Ecevit, Türkiye'den KKTC'ye gönderilen paraların nasıl kullanıldığını kontrol etme ihtiyacı duyulduğunu belirtti. Başbakan Ecevit sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim için Kıbrıs Türkleri'nin ekonomik sorunları bir yük teşkil edecek nitelikte değildir. Fakat son yıllarda, Kıbrıs Türk ekonomisi iyi yönetilmemiştir, sorumluca yönetilmemiştir. Sık sık da seçimler yapıldığı için, belki sürekli seçim ekonomisi yürütülmüştür. Bu da tabi ekonomiyi ciddi bir darboğaza sürüklemiştir. Bu durum doğal olarak sosyal sorunların da ağırlaşmasına neden olmaktadır. Ekonomik ve sosyal sorunlar ağırlaşınca, tabi buna siyasal gerginlik ve sürtüşme boyutu da eklenmektedir. KKTC'ye para aktarımı sürekli yaptık ve yapıyoruz da. O aktardığımız paraların da yerli yerinde kullanıldığını gözetmek ihtiyacı duyuyoruz.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın başkanlık sistemine geçilmesine ilişkin önerisini de değerlendiren Ecevit, "Bu KKTC'nin demokrasi kuralları içerisinde görüşebileceği bir konudur. O konuda birşey söylemek istemiyorum" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Türkiye'de başkanlık sistemine karşı olmasına rağmen, KKTC'de bu sistemin daha uygun olacağını öteden beri düşündüğünü dile getiren Ecevit, "Çünkü, yaklaşık 190 bin kişilik küçük bir devlet. Boyutları bakımından bu küçük devlette bir cumhurbaşkanı, bir başbakan ayrılığı bulunması gereksizdir. Sorunlara yol açmaktadır. Ben, yıllardan beri bunu öneriyorum. Fakat KKTC'nin gündemine bu konu gelmiş olmakla birlikte bir somut adım atılmamıştır" diye konuştu.

Eroğlu cephesinden dün ilk istifa geldi
Casusluk ve bankazede skandallarıyla sarsılan Kıbrıs'ta, Başbakan Derviş Eroğlu'nun partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Dr. Gülboy Beydağlı istifa etti. İstifayla birlikte Eroğlu'nun meclisteki sandalye sayısı 22'ye düştü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır