kapat

29.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ayak kokusu servet getirdi
"Parfüm Sultanı" ya da "Parfümün Einstein'ı" diye tanınan Herbert Lapidus, başarısının sırrını eşi ölünce açıkladı: Ayakları feci şekilde kokuyordu

"Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözü, Amerikalı ünlü koku uzmanı Herbert Lapidus için küçük bir farkla geçerliliğini korudu.

Koku uzmanı Lapidus'ün başarısının arkasında da, "ayakları feci şekilde kokan" karısı bulunuyor.

Yıllardır "Kokunun Einstein'ı" ya da "Koku Sultanı" sıfatlarıyla tanınan 68 yaşındaki kimyager Lapidus, başarı kazanmasını sağlayan en önemli anın, 21 yıllık karısı Iris'in ayaklarının koktuğunu farkettiği an olduğunu belirtiyor.

BİLİNMESİNİ İSTEMEZDİ
Lapidus, "Yıllar önce karım gerçekten dünyanın böyle bir gerçeği bilmesini istemezdi. Birlikte televizyon izliyorduk ve mecburen 'Lütfen ayaklarını öbür tarafa uzatır mısın?' demek zorunda kalıyordum" sözleriyle kendisini koku alanında çalışmaya iten durumu anlatıyor.

Araştırmalar, ABD'de her beş kişiden birinin ayaklarının koktuğunu gösterirken, her bir ayakta 250 bin ter bezi bulunduğu ve bunun da günde bir bira bardağını doldurmaya yeteceği belirtiliyor. Ayak kokusuna ise, bu ter içinde etkin hale gelen bakteriler yol açıyor.

KREM DE ÜRETİYOR
Lapidus'un ise, ayak kokusunu önlemek için hava temizleme tekniklerini ayakta kullanarak, ayaktaki bakterileri terden ayıran bir teknik geliştirdiği belirtiliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır