kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

ANAP Kadın Kolları erkek üye aldı
KURULUŞUNDAN yana ilk kez ANAP Kadın Kolları yönetimine iki erkek üye alındı. ANAP Kadıköy İlçe Teşkilatı'nın 15 kişilik kadın kolları yönetimine Cevat Akova ve Erol Turan girdi. ANAP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Bilge Kutlu, yapılan bu değişikle ilgili olarak, "Kadın erkek eşitliğini savunuyorsak, bunu her kademede benimsemeliyiz. Sorunlarımızı kadın erkek birlikte çözeceğimize inanıyoruz. Bu kadın erkek eşitliği için atılmış bir adımdır. Erkek yöneticilerden oluşan bir yönetimin olmaması gibi yalnızca kadınlardan oluşanbir yönetimin de olmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Elif ERGU

Ersümer bir hafta daha yatacak
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, belindeki rahatsızlık nedeniyle Florance Nightingale Hastanesi'nde üç gündür tedavi görüyor. Ersümer'i dün öğleden sonra Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ziyaret etti. Ziyarette, Devlet Bakanları Rüştü Kazım Yücelen ve Edip Safder Gaydalı da bulundu. Ortopedi ve Travmotoloji Uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu, ciddi bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Ersümer'in bel kemiğinde 3 ayrı seviyede disk hastalığı tespit edildiğini söyledi. Kuvvet ve kas muayene sonuçları normal olduğu için Ersümer'e ameliyatsız tedavi yapıldığını belirten Hamzaoğlu bakan Ersümer'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve yaklaşık 1 hafta ya da 10 gün süreyle hastanede gözetim altında kalacağını söyledi. Hamzaoğlu "Ersümer'e, kilo vermesi, ağrıların geçtiği dönemde karın ve bel bölgelerini kuvvetlendirici hareketler yapması ve ağır yük kaldırmamasını tavsiye ettik" dedi.

Hayati KILIÇ

MHP'nin seğmeni parmağını kırdı
MHP'Lİ bakanların hastalanmasının ardından, "MHP'nin seğmeni" olarak bilinen Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici de sakatlandı. Denizde ayağı kayan ve düşen Yahnici'nin sol el parmakları kırıldı. Elini kıran Yahnici'nin bacağında meydana gelen iltihaplanma nedeniyle de yarın hastaneye yatacağı ve ameliyat olacağı bildirildi.

Mide spazmı geçiren Sağlık Bakanı Osman Durmuş, dinlenmeden ayağının tozuyla MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Etimesgut'ta yaptığı açılışlara katıldı. Bahçeli'yle yan yana oturan Durmuş, onurlarına verilen oltu kebap ziyafetine katıldı. Durmuş, mide spazmı geçirmesine karşın, kebap yiyip, ayran içmeyi ihmal etmedi. Yan yana oturan Yahnici, Durmuş'a "Geçmiş olsun spazm geçirmişsin" deyince, Durmuş da Yahnici'ye, "Sana da geçmiş olsun, sen de elini kırmışsın" dedi.

Nevin BİLGİN

FP'li Bülent Arınç: Tayyip mal mı?
FAZİLET Partisi'nin Yenilikçi kanadının önde gelen isimlerinden Bülent Arınç, "Tayyip Erdoğan bir mal mı ki herkes sahiplenmeye çalışıyor? Onun çizgisi belli. Siyasi yasağı bittikten sonra geleceği yer de belli" dedi. Erdoğan ile dün ve bugün beraber çalıştıklarını, gerekirse bu birlikteliklerinin devam edeceğini söyleyen Arınç, "Yıllardır ülkemizin sorunlarına birlikte çözüm geliştirdik. Türkiye'nin sorunlarını birlikte çözecek yöntemler bulduk. Türkiye'nin ona ihtiyacı var" diye konuştu. Erdoğan'ın karizmatik bir kişiliğinin devamı olarak her kesimden insanla görüşebileceğine dikkat çeken Arınç şöyle konuştu: "Onun çizgisi belli. Kesin olan şu ki bu çizgi DYP değil. Onu belli bir partinin kalıbı içinde düşünmek yanlış olur. Topluma mal olmuş birisi. Toplumun her kesiminden kabul görüyor. Şu an mümkün olsaydı onunla birlikte bir siyasi partide birlikte çalışmaktan gurur duyardık."

Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır