kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz: Hürriyetler kısıtlanamaz
ANAP lideri "Çağdaş dünyanın bugünkü geldiği noktada, düşünce ve ifade hürriyetinin kısıtlanması kabul edilemez" dedi.

ANAP Merkez Karar Yönetim Kurulu Toplantısı (MKYK), 3 yıl aradan sonra ilk defa İstanbul'da toplandı. ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın "Başbakan Yardımcısı" sıfatıyla başkanlık ettiği toplantıya, 51 ANAP'lı katıldı. Yılmaz, toplantının ardından yaptığı açıklamada, ANAP MKYK olağan toplantısının İstanbul'da yapıldığını, bugünkü toplantıda daha önce MKYK'da görüşülen Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Yönetmeliği'ni kabul ettiklerini söyledi. Milletvekillerinin tüm yurdu gezerek, sorunları dinleyeceklerini ve Meclis açıldığında bu sorunları Meclis'e taşıyacaklarını da anlatan Yılmaz, toplantıda ayrıca, Türkiye'nin gündemindeki iç ve dış gelişmeleri de değerlendirdiklerini söyledi.

"312. MADDE KALMALI"
Yılmaz, MKYK toplantısının yaptığı değerlendirme sonucu önemli bir tespiti olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çağdaş dünyanın bugünkü geldiği noktada, düşünce ve ifade hürriyeti başta olmak üzere temel özgürlükler ve hürriyetlerin kısıtlanması kabul edilemez. Türkiye'de bir süredir kamuoyunda tartışılmakta olan Türk Ceza Yasası'nın 312. Maddesi'nin uygulanması bugün Türkiye'de düşünce ve ifade hürriyeti önünde engel olarak ortaya çıkmaktadır. 57. Hükümetin programında düşünce ve ifade hürriyeti önündeki tüm engellerin kaldırılması hedefi konulmuştur. Bu taahhütlerin kısa sürede gerçekleştirmesi gerekiyor. Bize göre, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditler dikkate alındığında, 312 mutlaka muhafaza edilmesi gereken bir maddedir. Ancak, uygulamadaki çeşitli olumsuzlukları engellemek için maddenin 2. fıkrasının yeniden düzenlenmesine ihtiyaç vardır."

AB ÜYELİĞİ VE ENERJİ
Yılmaz, daha önce yapılan çalışmalar ışığında, parti olarak bu konuda bir çalışmayı suratle tamamlayacakların ve yeni yasama yılında konunun Meclis tarafından ele alınması için gereken çabayı göstereceklerini söyledi.

Yılmaz, AB'nin aday ülkeleriyle 2003 yılında nihai görüşmeyi hedeflediğini de Türkiye'nin de bu takvime göre gerekli düzenlemeleri yapacağını sözlerine ekledi. Enerji alanında 2003 yılına kadar sıkıntı yaşanacağını da söyleyen Yılmaz, bu alanda özel sektörün faaliyet göstermesi gerektiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde birinin temeli atılan beş büyük santralin devreye girmesiyle 2003 yılından sonra bir rahatlama olacağını kaydetti.

Yusuf DEMİR-Nejdet ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır