kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kiremitler havada uçtu!
İçerenköy'de belediye arazisine yapılmış 44 gecekondunun yıkımına bir "polis ve zabıta ordusu" panzerler desteğinde katıldı. Direniş sert oldu; ama püskürtüldü

KARARLI GİTTİLER
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne ait arazi üzerindeki 44 gecekondunun yıkımına 250'şer polis ve belediye zabıtası, panzerlerin desteğinde, gayet kararlı ve donanımlı gitti. Gecekondu sakinleri daha ilk anlarda sert tavır koydu; "Biz bu evlere 10'ar 15'er milyar harcadık. O zaman neredeydiniz? Yıktırmayız!" itirazları yükseldi.

KUVVET GÖSTERİSİ
YIKIM ekibinin kararlı tutumu karşısında, direniş biçimini "kaba kuvvet"e dökenler oldu. Bazı gecekondu sahipleri evlerinin çatılarına çıkarak söktükleri kiremitleri polislerin ve zabıtaların üzerine yağdırdı. Bazıları ise kaderlerine boyun eğdi, eşyalarını kendiliklerinden dışarı çıkartmaya başladı.

DOZERLER ÇALIŞTI
SONUNDA çatılardaki direniş te, polisin kararlı müdahalesi karşısında eridi. Kiremitli direnişçiler yaka paça aşağı indirildi. Kadınların yeri göğü inleten feryatları, baygınlık geçirmeleri de para etmedi. Dozerler, iş makinaları çalıştı. 44 gecekondu çok kısa süre içerisinde yerle bir edildi; yerlerinde enkazlar kaldı.

KENAN KORKMAZ-BÜLENT ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır