kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haliç'te umut kefal!
Altın Boynuz'a girip yumurtlamaya başlayan kefaller aynı zamanda pisliği, zararlı bakterileri yiyip tüketecek; "kurtarıcı" olacak. O yüzden ağ ile kefal avcılığı yasak

O BİR ÇEVRE SAVAŞÇISI
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanı Mustafa Öztürk, Haliç'e kefal sürülerinin girmeye ve yumurtlamaya başlamalarının son derece sevindirici ve umut verici bir gelişme olduğunu vurguladı; "Kefal azimli bir çevre savaşçısıdır. Onun Haliç'teki varlığı bizim için büyük bir nimet, değerini bilelim" dedi.

ZARARLIYA ÖLÜM
ÖZTÜRK, kefalin ekolojik kirlilik yaratan maddeleri ve zararlı bakterileri yiyerek tükettiğini, çevre temizliğine olağanüstü katkı sağladığını anlattı, kefal neslinin hızla üremesinin Altın Boynuz'un kurtuluşunda belirleyici rol oynayacağının altını çizdi, "Kefal neslini korumak için ağ ile balık avını yasakladık" dedi.

OLTACILARA ÇAĞRI
OLTA ile balık avına bir yasak getirilmediğini belirten Öztürk, buna rağmen oltacıları da çevre bilinci içerisinde hareket ederek kefal avlamamaya çağırdı. Öztürk dedi ki: "Haliç'ten olta ile çekilecek her kefal de, yeşeren umutlarımızın gerçekleşmesini geciktirecek. Bu yüzden oltacılarımızı da mantık ve vicdanlarının sesini dinlemeye çağırıyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır