kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İzleniyoruz
İstanbul ve Ankara'da polis kavşak ve caddelere yerleştirilen kameralar sayesinde belirli merkezleri 24 saat gözetleyebiliyor

BÜYÜK şehirlerde terörle mücadele konusunda büyük çaba harcayan Emniyet, çareyi göstericilerin en çok rağbet ettiği meydan ve caddelere kamera yerleştirmekte buldu. Böylece polis, George Orwell'ın unutulmaz kitabı 1984'teki "Büyük Birader" gibi meydan ve caddeleri 24 saat izliyor. Ankara'da 25 yerde olan hareketli kameralar İstanbul'da da Taksim, Bakırköy gibi ana merkezlerde bulunuyor. Muhabere Şube Müdürlüğü link aracılığıyla görüntüleri alıyor ve kameraları kumanda ediyor. Sağa ve sola manevra kabiliyeti olan, zoom yapabilen elektronik sistemde, görüntüler 5 yıl saklanmak üzere kayda alınıyor.

GİZLİ KAMERALAR
Ankara Emniyet Müdürlüğü kameraları yerleştirirken, trafiğin yoğun olduğu, adli ve toplumsal olayların sıklıkla yaşandığı yerleri tercih etmiş. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, ihtiyaç hissedilen başka cadde ve kavşaklara da kameraların yerleştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. 25 kamera Kızılay'da üç ayrı cephede, Sıhhiye'de, Zafer Meydanı'nda, Sakarya Caddesi'nde, Abdi İpekçi Parkı'nda, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Adliye Binası önünde, Tandoğan'da üç ayrı cephede, Celal Bayar Bulvarı'nda, Hacı Bayram ve Kocatepe Camii civarlarında, Akay Kavşağı'nda, İnönü Bulvarı'nda, Gazi Hastanesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde, Çiftlik Yolu Kavşağı'nda, Sabancı Kız Yurdu'nda. İstanbul ve İzmir'de de bulunan elektronik izleme sistemi Emniyet Müdürlüğü'nün 1.5 yıl önce gerçekleştirdiği ihale sonucu Sensormatik Elektronik Sistemleri Limited Şirketi tarafından, 340 bin dolara kuruldu.

İSTANBUL GÖZALTINDA
İstanbul'da Taksim ve Bakırköy Özgürlük Meydanı gibi önemli bölgelerde bulunan güvenlik kameraları da ilçe ve il emniyet müdürlüğüne görüntü aktarıyor.

Bu görüntüler izlenerek şehirdeki asayiş kontrol altında tutuluyor. Özellikle büyük miting ve gösterilerde faydalanılan sistem, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan kriz masası ile koordine ediliyor. Müdür Hasan Özdemir, geniş olaylarda canlı yayın aracıyla aktarılan görüntüleri bizzat izliyor. Yetkililer, kameraların caydırıcı unsur taşıdığını da ifade ediyor.

Nurten DELİKTAŞ- Hayati KILIÇ - Sefer DARICI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır