kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müthiş servet
Paraşüt Operasyonu ile yakalanan hayali ihracatcı Yasin Altınbaş devletten hortumladığı parayı bağ-bahçeye yatırmış

YAPTIĞI hayali ihracatla devleti trilyonlarca lira dolandırdığı gerekçesiyle hakkında 28 yıl hapis istenen Yasin Altınbaş'ın inanılmaz bir servete sahip olduğu ortaya çıktı. 76 bin 617 metre kare arsası bulunan Altıntaş, 20 kilo da ziynet eşyası biriktirmiş.

DGM Savcısı Talat Şalk'ın önceki gün açıkladığı iddianamede yaptığı tüm yolsuzluklar ortaya serilen Altınbaş, çete kurmak, evrakta sahtecilik yapmak ve devleti dolandırmaktan yargılanacak. Beraberinde Kilis Valisi Güner Özmen ile Kilis Jandarma Alay Komutanı Tokal Keskin'in ve çok sayıda gümrük müdürünün suçlanmasına yol açan Altınbaş, "şeker yerine alçı", "pahalı Seylan çayı diye kalitesiz çay" satarak edindiği dev serveti ile de yaptığı vurgunun boyutunu ispatlamış oldu.

BİLGİSAYARA KAYDETMİŞ
Altınbaş'ın kendi bilgisayar kayıtlarında yeralan malvarlığı listesinden, binlerce metrekare zeytinlik, fıstıklık, arsa ve tarla sahibi olduğu anlaşıldı. Yasin Altınbaş'ın malvarlığı listesinde 20 kilogram ziynet eşyasının yanısıra, 3.4 milyon Amerikan doları, 200 bin Alman Markı ve 90 milyar liralık da banka hesabı beyan edilmiş. Altınbaş'ın şirketleri de malvarlığı listesinde yeraldı. Altınbaş'ın kaçak yolla yurda soktuğu mazotu, tankerlerine nasıl yerleştirdiği de, Maliye müfettişleri tarafından çizgilerle anlatıldı. Tanker resmi çizen müfettişler, aracın "zula" denilen özel bölümlerine tonlarca mazot yüklendiği, yapılan denetimlerde bu bölümlerin kontrol edilmediğini raporlarında açıkladılar. Bu şekilde bir tankere 500 kilo motor yağı yüklenirken, aynı tankerin zula bölümlerine 30 bin kilo da kaçak mazot saklandı.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır