kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Günün Kulisi

İSO meclis üyeleri konuk istemiyor
İstanbul Sanayi Odası meclis üyelerinin bir kısmı ayda bir kez yapılan meclis toplantılarının verimsiz geçmesinden şikayet ediyordu. Hatta, geçen ayki meclis toplantısında Üzeyir Garih, meclisin yeterince proje üretmemesinden şikayet etmiş ve "Burada konuşuyoruz ancak, hiçbir proje üretmiyoruz, çözüm önerisi sunmuyoruz" demişti. Meclis üyelerinin önemli bir kısmı bu düşüncede olduklarını, ayda bir kez biraraya gelinen bu toplantıların daha verimli değerlendirilmesini istemişti.

Şimdi, üyelerin bir kısmı yönetime yeni bir öneri sunma hazırlığı içinde. Üyeler aylık meclis toplantılarına konuk çağrılmamasını istiyor. İSO, meclis toplantılarının çoğuna bakan, milletvekili ya da bürokratları çağırıyor, yönetim kurulu başkanı Hüsamettin Kavi'nin konuşmasının ardından konuklar uzunca bir konuşma yapıyor. İşte üyeler, konuklara ayrılan bu zamanın daha iyi değerlendirilmesi amacıyla konukların öğle yemeğinde ağırlanmasını ve yemekte konuşulmasını istiyecek İSO yönetiminden. Meclisin aktif üyelerinden Mehmet Şuhubi, "Biz konuklara karşı değiliz, konukları ağırlamak için bir öğle yemeği organize edilebilir. Bu yemek esnasında konuşulmak istenen konular konuşulur. Meclis toplantısında bize daha fazla zaman kalır" önerisini yakında Hüsamettin Kavi ve Meclis Başkanı Ömer Dinçkök'e iletecek.

Arçelik'in yeni müdürü Fransa'dan geliyor
Koç Grubu'nun amiral gemisi Arçelik'te geçtiğimiz günlerde bir görev değişimi yaşanmıştı. Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman, Stratejik İş Planlama Grubu Başkanlığı'na getirilirken Nedim Esgin'de yeni genel müdür koltuğuna oturmuştu. Bugünlerde Nedim Esgin, hayli telaşlı. Daha önce Koç Grubu'nda Dayanıklı Tüketim Grubu Uluslararası Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Esgin, görevi gereği Fransa'da yaşıyordu. Yeni görevi dolayısıyla evini boşaltmak için Fransa'ya giden Esgin, bir müddet daha Türkiye'de bulunmayacak. Şu sıralarda eşyalarını toplamakla meşgul olan Esgin, Ağustos'ta Arçelik'teki görevine başlayacak.

Narin'in takısız düğünü
Narİn Tekstil'in sahibi Halit Narin, Kentbank'a ve Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel'e olan borçları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Borçlarını tahsil için haciz yoluna giden alacaklılar, geçen haftasonu yapılan Narin'in oğlu Emre'nin düğününe de gidip takılara el koyacaktı. Olayın duyulmasının ardından Kurmel'in avukatları düğüne gitmekten vazgeçti. Alacaklılarını basın aracılığıyla düğüne davet eden Narin, oğlu Emre'yi 15 Temmuz gecesi kızı Oya Temelli'nin Vaniköy'deki evinde yaptıkları bir törenle evlendirdi. Düğün törenine 300'e yakın konuk katılmış, bu konukların çoğu da gelin ve damadın yurtiçinden ve yurtdışından arkadaşlarıymış. 28 yaşındaki Emre Narin'in eşine ve Narin ailesinin tek gelinine düğünde takı takılmamış. Narin'in yakın çevresi haciz nedeniyle değil, aile arasında sade bir tören yapıldığı için takı takılmadığını belirtiyor.

Köytaş'ın kaderi bir hafta sonra belli olacak
Bİr dönemin borsada yıldızı parlayan hazır giyim şirketlerinden olan Köytaş'taki zor günler bitmek bilmiyor. Bir yıldır üretim yapılmayan şirketi kurtarmak için 5 ay önce yeni bir ekip yönetime gelmişti. Ancak ekip üyelerinden Gümüşsuyu Halı'nın Genel Müdürü Atilla Alptekin ile Nur Akgerman bir süre önce istifa etti.

EFG Hermess yatırım fonunun sahibi Kaan Ceran önderliğinde biraraya gelen ekip, 14 milyon dolar olarak söylenen borcun bir süre sonra 29 milyon dolar olduğunu görmüş. Alacaklı banka ve kuruluşlarla görüşmeler uzayınca Alptekin ve Akgerman istifa etmiş. Ancak Ceran, Köytaş'ı kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Şirkete 8 milyon dolar işletme sermayesi koyacaklarını, borcun fazla olması nedeniyle 5 milyon dolarlık yeni bir fon daha bulduklarını söyleyen Ceran, "Alacaklılarımıza biz borcunuzun yüzde 20'sini ödeyeceğiz, anlaşalım. Eğer anlaşmazsanız şirket batacak ve paranızı hiç alamayacaksınız diyoruz" diyor.

"Köytaş'ın kaderi bir hafta içinde belli olacak" diyen Ceran, anlaşma sağlanırsa üretime başlayacaklarını ve ürünleri, projesini Nur Akgerman'ın hazırladığı perakende mağazalar zincirinde satacaklarını söylüyor. Ceran son olarak "Köytaş'ı kurtarmak Türkiye açısından iyi bir hikaye ve başarı öyküsü olacak. Bu nedenle çok ısrar ediyorum" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır