kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilançolara göre hesap dönemi
Geçen hafta borsa 2 cent desteğinden dönerken, önümüzdeki hafta bilanço beklentilerine bağlı hisse bazında hareketin gündeme gelmesi bekleniyor

Hafta başında şok düşüşle 2 cent seviyesindeki güçlü desteğini test eden borsa, Cuma günü gelen tepki alımlarıyla nefes aldı. Genel olarak hafta boyunca satış eğilimini koruyan borsa, haftanın son günü gelen tepki alımlarının da etkisiyle 678 puan birden yükseldi ve günü 13 bin 601'den tamamladı. Cuma günü hisse senetleri ortalama yüzde 5.25 değer kazanmasına rağmen endeksin haftalık artışı yüzde 0.58'le sınırlı kaldı.

Borsadaki çıkışın, hızlı düşüşe tepki niteliğinde olduğunu söyleyen borsa uzmanları, alımların zayıf da olsa bu haftada devam edeceğini belirtiyor. Altı aylık bilanço beklentilerinin borsada hisse bazında hareketlere neden olacağını vurgulayan uzmanlar, Temmuz ayı enflasyon datalarının da piyasanın yönünde etkili olacağını ifade etti.

14.000 önemli
Borsanın bu haftaki seyri için 14 bin puanın önemli olduğunu söyleyen bir borsacı, buranın yükseliş yönünde kırılması halinde çıkışın devam edebileceğini belirtiyor. Uzmanlar, borsadaki çıkışın çok güçlü olmayacağı yönünde hem fikirler. Borsanın genelini etkileyen çıkış için yılın son çeyreğinin bekleneceğine işaret eden borsacılar, ekonomik programın ancak o zaman net sonuçlarının görüleceğini dolayısıyla bir süredir beklemede olan yabancı yatırımcının da alıma geçeceğini vurguladı.

"Tepki alımı sürebilir"
EMİN ÖZER/ Bumerang Menkul Genel Müdür

Borsadaki yüzde 5.25'lik yükselişi işlem hacmi de teyit etti. Piyasadaki genel olarak olumlu beklentilerin bu hafta da devam edeceğini düşünüyorum. Ancak bu çıkış devamlı ve çok hızlı olmayacaktır. Endeksin 2 cent seviyesinde bir desteği var. Toparlanma, bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla gerçekleşti. Bu hafta, gerçekleşen çıkış test edilebilir. Endeks, 12 bin 500-14 bin aralığında hareket edebilir. Hisse senedinde olan yatırımcılar, mevcut pozisyonlarını korumalarını öneririm. Küçük düşüşler sonrası tepki alımları devam edebilir. Altı aylık bilanço beklentilerine parelel olarak hisse bazında hareketler dikkat çekecektir. Şu an için borsayı düşüş yönünde etkileyecek önemli bir gelişme söz konusu değil.

"İki ileri bir geri"
UĞUR YILMAZ/ Gedik Menkul Genel Müdür Yar.

Borsada olumlu hava devam edecek. Endeksin, 2 cent (12 bin 500) seviyelerinde güçlü bir desteği oluştu. 12 bin 500 seviyesini dip yapan borsada artık korkmaya gerek yok. Ancak endekste çok hızlı bir yükseliş beklenmemeli. Bundan sonra genel olarak yatay bir trend beklenirken, endeks iki ileri bir geri hareket edecektir. Buna rağmen orta vadeli çıkış trendinin başlaması için, endeksin 15 bin puandaki direncini yükseliş yönünde kırmalı. Ama özellikle orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcıların bu fiyatları alım fırsatı olarak değerlendirmesini öneririm. Çünkü pek çok hisse senedinin fiyatı dolar bazında çok geriledi. Beklentiler abartılmadan alım yapılabilir.

Olcay NACAR ERGENÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır