kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fiskobirlik parasını zamanında ödeyecek
Fiskobirlik Genel Müdürü Cevat Aydın, kuruluşun 2000 yılı ürün alımları için tüm hazırlıklarını tamamladığını ve alım için 250 trilyon ayrıldığını söyledi

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durusu, fındıkta tanıtımın önemine değinerek, "Yıllardır üretim fazlalığından söz ediliyor ama kimsenin fındığın daha fazla tanıtılması ve ihraç edilmesi gerektiğini söylemiyor" dedi. Fiskobirlik'in Giresun'daki, 61. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Durusu, yeni bir asrın ilk yılında fındık için herkesin önemli bir sorumluluğun altına girdiğini ifade etti. Türkiye'de yıllardır üretim fazlalığından söz edildiğini hatırlatan Durusu, "Ama kimse fındığın daha fazla ihraç edilmesi ve tanıtılması gerektiğini söylemiyor" diye konuştu.

Fiskobirlik Genel Müdürü Cevat Aydın ise fındığın önündeki en büyük sorunun üretim fazlalığı olduğunu belirterek, "Fiskobirlik fındık alımı yapacak ve parasını da geciktirmeden ödeyecektir'' dedi.

2000 ürünü fındık kampanyasının nasıl yürütüleceği yönünde endişe edilmemesi gerektiğine işaret eden Cevat Aydın, şunları kaydetti:

"Fiskobirlik, 2000 yılı ürün alımları için hazırlıklarını tamamlamıştır. Depo sorunumuz yoktur. Fındık alımı yapacak ve parasını ödeyeceğiz. 2000 yılı bütçesinden DFİF kaynaklı 250 trilyon lira ayrılmıştır. Bu paranın büyük bölümü yine fındık alımları için kullanılacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır