kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şerif'e ceza yağdı
Yolsuzluktan 14 yıl hapis, siyasetten 21 yıl men

Pakistan'da darbe sonrası General Pervez Müşerref'in yürürlüğe koyduğu yolsuzlukla mücadele yasası çerçevesinde devrik Başbakan Navaz Şerif'e ceza yağdı. Şerif'e vergi kaçırmak ve örtülü servet sağlamaktan 14 yıl hapis ve 21 yıl siyasetten men cezası verildi. Uçak kaçırma ve terörizm suçlarından daha önce iki kez ömür boyu hapse mahkum edilen Şerif, yolsuzluk davalarının görüldüğü aynı mahkemede 370 bin dolar para cezasına da çarptırıldı. Şerif, eğer parayı ödemezse üç yıl da bundan hapis cezası yiyecek.

Şerif'in 1993 yılında Rusya'dan yapılan MI-8 helikopteri ithalatında yolsuzluk yaptığı iddia edildi. Buna göre Şerif, keyfi bir hareketle helikopteri önce saati 550 dolara kiraladı. Sonra 800 bin dolara satın aldı ve 1997'de helikopter düşene kadar 1 milyon 300 bin dolar bakım ücreti ödedi. Ancak bu paraların hepsini devlet ödedi. Savcı, bunların usulsüz olduğunu savunuyor. Aynı davada Şerif'in aylık kazancının kat kat üstünde harcamalar yaptığı belirlendi.

AİLESİ DE YARGILANIYOR
Özel yolsuzluk mahkemeleri, Şerif hükümetini devirerek yönetimi ele geçiren askeri yetkililer tarafından kuruldu. Olağanüstü yetkilerle donatılan savcılar, gerekli durumlarda bir kişiyi 90 gün gözaltında tutabiliyorlar. Yolsuzluk mahkemeleri şu ana kadar 122 işadamını tutukladı ve ülke dışına kaçırılmak istenen 405 milyon dolara el koydu. Şerif'in ailesi de Pencap eyaletinde satın aldıkları süper lüks Raiwind malikanesiyle ilgili yargılanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır