kapat

23.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mahkuma seks izni
Belçika'da mahkumların hapiste her ay seks yapmasına izin çıktı. Odalarda havlu, duş, prezervatif, sigara ve sabun bulundurulacak

Belçİka'da kısa süre sonra başlayacak uygulamaya göre mahkumlar, hapisanelerde özel olarak hazırlanan odalarda eşleri ya da sevgilileriyle en az 2 saat süreyle cinsel ilişkiye girebilecek. Ancak ayda en az bir defa olmak üzere verilecek bu "hakkın" bazı şartları bulunuyor:

Disiplin cezası almamış olmak, reşit olmak, evli olmak ya da birlikte olacağı kadınla "ciddi" bir ilişkisinin olduğunu kanıtlamak...

Açıklamayı yapan Adalet Bakanı Marc Verwilghen, bu uygulamanın bir süredir denendiğini ve olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Sıkı güvenlik önlemleri altında yerine getirilecek uygulamada, cinsel ilişki boyunca çift, bir gardiyan tarafından "uygun şekilde" kontrol edilecek. Uygulama, her seferinde aynı kadınla birlikte olma zorunluluğu getirmiyor. Ancak özellikle birden fazla kadınla evli olan Afrikalı mahkumlar için her seferinde yalnızca bir kadınla birlikte olabilme izni veriliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye "hapisanede seks" skandalıyla çalkalanmıştı. Halen tutuklu bulunan "Sivas davası" sanığının, görüş sırasında eşiyle cinsel ilişkiye girdiği ve eşinin hamile kaldığı ortaya çıkmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır