kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
RTÜK'te aşk hikayesi
Kurulduğu günden bu yana TV ve radyolardaki yayınları inceleyip ceza yağdıran RTÜK, şimdi, kendi içindeki "bir aşk hikayesini" mercek altına aldı

Televizyonlara verdiği "ekran karartma" cezalarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı Radyo ve TV Üst Kurulu (RTÜK), garip bir aşk hikayesiyle çalkalanıyor. Kurumun İstanbul Bölge Müdürü Yaşar Seviğ ile Teknik Uzman Gaye İnada arasında yaşandığı iddia edilen aşk hikayesi Ankara'ya kadar ulaşınca soruşturma konusu oldu. Kurul, kendi içindeki aşk hikayesini mercek altına yatırdı.

AŞK İHBARI
RTÜK'te "aşk skandalı" olarak yorumlanan iddialar, bir ihbarla gündeme geldi. Gelen ihbar ise şöyle: "RTÜK İstanbul Bölge Müdürü Yaşar Seviğ, kurumda teknik uzman olarak çalışan Gaye İnada ile duygusal ilişkiye girdi. Eşinden bir süre önce boşanan İnada ile Bölge Müdürü Seviğ, kendilerine daha geniş zaman yaratmak için kurumda gece gündüz mesai yapmaya başladılar. Zaman zaman da kurumun misafirhanesini kullandılar. Bu durumdan daha sonra haberdar olan Bölge Müdürü'nün eşi Meral Seviğ, kurumu basarak eşiyle kavga etti." RTÜK, ihbar üzerine bu iddiaları araştırmak üzere müfettiş İrfan Barut'u görevlendirdi. Müfettiş Barut, geçen hafta çalışmalarına başladı.

MÜDÜR: KOMPLO
RTÜK İstanbul Bölge Müdürü Yaşar Seviğ ise SABAH'ın sorusu üzerine, hakkındaki iddialarını yalanlarken şöyle dedi: "İstanbul'da 139 radyo yayını var. Frekans kullanımına ilişkin büyük kavgalar var. Korkmadan dürüstçe görevimizi yapmaya çalıştığımız için rant kazanamayanlar bu hanım (İnada) üzerinden bana komplo kurmak istiyorlar. Kesinlikle böyle bir olay yaşanmış değildir. Eşimle bir problemim yoktur." Seviğ, iddialara adı karışan Gaye Hanım'ın bilgisayar donanımı ve dosyalama konusunda kendisine yardımcı olduğunu, büyük özveriyle gece geç saatlere kadar kurumda çalıştığını anlattı.

EŞİ DE KARŞI ÇIKTI
İhbarda aldatıldığını fark ederek kurumu bastığı iddia edilen Meral Seviğ de aşk iddialarını yalanladı ve "Böyle bir iddiaya muhatap olduğum için çok üzüldüm. Eşimle herhangi bir problemim yoktur. Olmayan bir meselenin gazeteye konu yapılması çok elimdir" dedi. Meral Seviğ, Gaye İnada'yı tanıdığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde boşanmış bir hanımefendi. Kesinlikle böyle bir hadise yoktur" dedi. Aşk dedikodularına adı karışan İnada ise susukunluğunu bozmadı.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır