kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Etraf güllük gülistanlık değil
DYP lideri Tansu Çiller, dün çiftçilerin sorunlarını dinlemek için Çatalca'ya gitti.

Çiller, halkın hakkını koruma için Çatalca'ya geldiğini belirterek, "Bıraktığımız Türkiye nire, şimdiki nire" dedi. İstanbul'un son seçimlerde "Kıratın yemini vermediğini" söyleyen Çiller, "Sizi de biraz yanıltılar, aldattılar" dedi. 3 yıl önce 1 litre sütle 2.5 kilogram yem alınırken, bugün ancak 800 gram alınabildiğini de belirten Çiller, Türkiye'nin fakirleştiğini ileri sürdü.

"AB'YE GİRECEĞİZ"
Çiller, şöyle devam etti: "Sonbahar geliyor. Dedikleri gibi etraf güllük-gülistanlık değil. Sonbaharda saklanacak köşe de kalmayacak. Ondan sonra yeniden kırat gelecek. Ya sandıkta, ya sizin gücünüzle gelecek. Millet de enflasyonun düştüğü yutturmacasına artık inanmaz hale gelecek. Bu istikrar değildir. İstikrar, yanlışta ısrar değildir. Hükümeti desteklemek, milli görevmiş gibi gösteriliyor."

Konuşmasında Avrupa Birliği konusuna da değinen Çiller, AB'nin Türkiye için doğru bir hedef olduğunu söyledi. DYP lideri Tansu Çiller, "AB'ye elbette gireceğiz. Ama Türkiye, kendi kimliği ile büyük bir ülke olarak girecek. Ancak eğer Türkiye bir büyük devlet olmaktan çıkarılarak, devamlı 'yaramaz çocuk' muamelesiyle devamlı köşede tek ayakta cezalı halde tutulursa, bunun bir büyük devlet olmak niteliği kalmaz" dedi.

Okan YILDIRIM


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır