kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deredeki ceset kim?
Şavşat Deresi'nde bir kızın cesedi bulundu. Ceset, 2.5 ay önce tecavüzcülerden kaçarak dereye atlayan Sonay'a ait olabilir

ARTVİN'DE, Şavşat Deresi'nde bir kadın cesedi bulundu. Cesedin 2.5 ay önce kendisine tecavüze kalkışan kişilerden kurtulmak için Şavşat Deresi'ne atlayan Sonay Sınır'a (16) ait olduğu sanılıyor.

Derenin Çoruh Nehri ile birleştiği noktaya yakın kenarında önceki gün sabah saatlerinde çoban köpekleri tarafından bulunan ve bir çoban tarafından polise haber verilen cesedin tanınmayacak halde olduğunu, sadece parmak uçlarının bulunduğu bildirildi.

Cesedin 7 Mayıs tarihinde arkadaşı Haktan Arslan ile birlikte Şavşat'a gezmeye giden ve dönüşte bindikleri minibüsün sürücüsü Sedat Kalyoncu(43) ve arkadaşı Atilla Kaya(20) tarafından tacize uğrayınca, kurtulmak için kendini dereye atan 16 yaşındaki Sonay Sınır'a ait olduğu sanılıyor.

Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ferit Güneş, Sonay Sınır'ın babası Abit Sınır'ın teşhis için götürüldüğünü, ancak iskelet haline gelen cesedi teşhis edemediğini belirtti.

BAŞKA KAYIP YOK
Yetkililer Şavşat'ta Sonay Sınır dışında başka bir bayan veya erkeğin kayıp olmadığını belirttiler. Cesedin kime ait olduğu konusunda kesin sonucu DNA testinin belirleyeceği öğrenildi. Ceset, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Aylardır her yerde kayıp kızını arayan Abit Sınır, bulunan cesetin parmak uçlarından başka bir yerinin sağlam kalmadığını bu yüzden cesetin kayıp kızına ait olup olmadığını belirleyemediğini söyledi.

Sonay Sınır'a cinsel tacizde bulunan 43 yaşındaki Sedat Kalyoncu ile 20 yaşındaki arkadaşı Atilla Kaya halen Artvin Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Ersin RAMOĞLU-Süleyman İNAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır